Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
09/02-12   -   Pressemeddelelse

En betalingsring er ikke pengene værd

Dansk Byggeri kæmper fortsat imod en betalingsring, som vil være en ekstra udgift for erhvervslivet på et tidspunkt, hvor der ikke er behov for at pålægge erhvervslivet nye udgifter
Dansk Byggeri er imod både trængsel og den betalingsring, som regeringen ifølge Dansk Byggeri manipulerende har omdøbt til en trængselsring.

- Vi vil gerne slå fast, så det ikke er til at misforstå, at vi både er imod trængsel og en betalingsring. Og det er muligt at bekæmpe trængsel uden en betalingsring. Byggeriet er et meget mobilt erhverv, og derfor er vi naturligvis tilhængere af at fremkommeligheden øges. Men svaret er ikke en betalingsring, som blot vil være en ekstra skat på at drive virksomhed og at bo i København. Den reelle trængsel i København er så begrænset, at provenuet ikke vil stå i rimeligt forhold til udgifterne ved etableringen, siger erhvervspolitisk chef Torben Liborius, Dansk Byggeri.

- Uanset beliggenhed vil betalingsringen højst sandsynlig ikke reducere trafikmængden voldsomt, og en ring står derfor ikke mål omkostninger som den pålægger erhvervslivet, bilpendlere, og man må ikke se bort fra de store omkostninger, der er ved at etablere og drive en betalingsring. De vil gøre et stort indhug i provenuet.

I stedet for at pålægge erhvervslivet yderligere udgifter i en tid, hvor mange virksomheder kæmper for overlevelse, kunne man ifølge Dansk Byggeri starte med det, der ikke koster penge:

- Man kunne starte med at lade taxaer køre i busbanen og sikre en bedre justeret lysregulering, der sikrer grøn bølge. Dernæst bør der udarbejdes en samlet plan for infrastrukturen i København, så man ikke hovedløst kaster sig ud i en betalingsring, der ikke er pengene værd. Der er bestemt oplagte alternativer til betalingsringen, der kan komme trængslen til livs. Her peger vi blandt andet på en havnetunnel, der i bedste fald kan reducere trængslen mere end en betalingsring og roadpricing, og vi peger på investeringer i bedre infrastruktur. I dag er kapaciteten ikke tilstrækkelig, og når der er trængsel på vejene, er der jo også trængsel i tog og busser.

- Regeringen bør skrotte den betalingsring. De nødvendige investeringer i at fremtidssikre trafikken i København bør iværksættes hurtigt, og så kan man jo vurdere, om der er behov for en betalingsring, når veje og baner er bragt op til nutidig standard. Indtil da vil en betalingsring bare være en ekstraskat på at bo og arbejde i København, siger Torben Liborius.

Kontakt
Erhvervspolitisk chef Torben Liborius, Dansk Byggeri, telefon 23 32 34 95
Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32

Relevant information

http://www.danskbyggeri.dk


Pressekontakt


Firma

Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1015 København K, Danmark

  72 16 01 62
  72 16 01 62

http://www.danskbyggeri.dk/

Modtag nyheder fra Dansk Byggeri på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire