Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
29/01-14   -   Pressemeddelelse

Et partnerskab giver resultater

Dansk Byggeri glæder sig over, at partnerskabsaftalen med BL - Danmarks Almene Boliger har givet lærepladser til 299 unge. Det viser, at partnerskabsaftaler er et godt alternativ til klausuler, mener Dansk Byggeri

Når et byggesjak går i gang med at renovere almennyttige boliger i Jylland, på Fyn eller Sjælland, så er der også lærlinge med på holdet. En optælling fra BL - Danmarks Almene Boliger viser, at der i gennemsnit var ansat 12 procent lærlinge på større renoveringsopgaver af almennyttige boliger støttet af Landsbyggefonden. Optællingen sker cirka to år efter, at BL - Danmarks Almene Boliger og Dansk Byggeri indgik en partnerskabsaftale om at skaffe lærepladser på renoveringsprojekter.

- Selvfølgelig blev der også ansat lærlinge på renoveringsopgaverne før partnerskabsaftalen, men der er ingen tvivl om, at når vi tager dialogen med de håndværks- og entreprenørvirksomheder, der skal stå for renoveringen, så gør de en ekstra indsats for at få plads til så mange lærlinge så muligt, siger afdelingschef i Dansk Byggeri, Louise Pihl, og fortsætter.

- Vi stræber typisk efter, at der skal være 10 procent lærlinge på en byggeopgave, så 12 procent - svarende til 299 lærepladser - er rigtig flot. Det viser, at partnerskabsaftaler virker, og at det er et godt alternativ til sociale klausuler. I partnerskabsaftalerne ser vi på, hvad der kan lade sig gøre i praksis, mens sociale klausuler kun stiller krav om et bestemt antal lærlinge - uden at tage dialogen om, hvad der er mest fornuftigt og muligt i forhold til den enkelte byggeopgave og for virksomheden.

Ud over BL - Danmarks Almene Boliger har Metroselskabet og 21 kommuner også indgået en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri, som et alternativ til sociale klausuler.

Pressekontakt


Firma

Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1015 København K, Danmark

  72 16 01 62
  72 16 01 62

http://www.danskbyggeri.dk/

Modtag nyheder fra Dansk Byggeri på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire