Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
09/05-14   -   Pressemeddelelse

Fantastiske kulturbygninger nomineret til In-Situ Prisen

For niende gang præmierer Fabriksbetongruppen i Dansk Beton fremragende arkitektur realiseret med pladsstøbt beton. Tre kulturbygninger i verdensklasse er nominerede til In-Situ Prisen 2014

Dansk Beton Fabriksbetongruppen har nomineret tre fremragende kulturbygninger til In-Situ Prisen 2014, der overrækkes den 11. juni 2014 ved et arrangement hos prisvinderen.

De tre bygninger er:
Musikkens Hus i Nordjylland
M/S Museet for Søfart i Helsingør
Det ny Moesgård Museum syd for Aarhus

Fælles for de tre bygninger er optimal brug af pladsstøbt beton til at føre markant og visionær arkitektur ud i livet.

- Kun beton støbt på byggepladsen har den formbarhed og fleksibilitet, der gør det muligt at realisere arkitekternes mest ambitiøse visioner. Samtidig giver pladsstøbt beton de stærkeste bygninger, fordi betonen udgør en helhed uden samlinger, siger Fabriksbetongruppens formand, adm. direktør Jesper Knudsen fra Unicon A/S.

De tre kulturbygninger supplerer den pladsstøbte beton med betonelementer de steder, hvor det har været hensigtsmæssigt.

In-Situ Prisens formål er at sætte fokus på det pladsstøbte byggeri og de mange, spændende muligheder for unikke løsninger, som anvendelsen af pladsstøbt beton giver.

Prisen på 50.000 kroner gives til personer eller firmaer, som har stået for smukt arbejde i pladsstøbt beton, og som har udfordret materialets formbarhed og potentiale. In-Situ Prisen blev første gang uddelt i 2004.

Dansk Beton Fabriksbetongruppen er en brancheforening for fabriksbetonproducenter i Dansk Byggeri. In-Situ Prisen 2014 uddeles med støtte fra Aalborg Portland og Paschal Danmark.

Læs mere om In-Situ Prisen 2014 nedenfor og download pressefotos i høj opløsning på: www.danskbeton.dk/fabriksbetongruppen/inspiration/in-situ+prisen


Nomineret 1 - Musikkens Hus i Nordjylland
I Musikkens Hus, der ligger på havnekajen i Aalborg, kan publikum nyde fire koncertsale, en restaurant og en højloftet publikumsfoyer med udsigt over Limfjorden.
Den største sal er Koncertsalen med plads til 1.298 gæster. Desuden rummer Musikkens Hus undervisnings- og administrationsfaciliteter - samt lokaler til Aalborg Symfoniorkester, Det Jyske Musikkonservatoriums Aalborgafdeling, Aalborg Universitets musikuddannelser og Center for Dansk Jazzhistorie.
Et markant pladsstøbt kendetegn er en snoet betontrappe fra ankomstområdet med de smukke slebne betongulve til den højtliggende udsigtsfoyer. Trappen er omgivet af massive, pladsstøbte søjler, der spiller en vigtig rolle for bygningens stabilitet.
Musikkens Hus er på mere end 20.000 kvadratmeter fordelt på ni planer. Der blev anvendt næsten 11.000 kubikmeter pladsstøbt beton til bygningen til bærende og stabiliserende konstruktioner samt fundamenter, kældervægge og slebne gulve.
Musikkens Hus er nomineret til In-situ Prisen som et godt eksempel på, hvordan unikke konstruktioner med særlig geometri kan skabes ved at udnytte den pladsstøbte betons formbarhed og stabiliserende egenskaber.

Bygherre: Fonden Musikkens Hus i Nordjylland
Arkitekt: Coop Himmelb(l)au, Østrig med Friis & Moltke som underrådgiver
Entreprenør: MT Højgaard A/S
Ingeniør: Rambøll; Bollinger & Grohman



Nomineret 2 - M/S Museet for Søfart i Helsingør
Danmarks nye søfartsmuseum er på enestående vis opført uden om Helsingør Værfts 150 meter lange tørdok, som nu udgør et spændende gårdrum omkranset af dokkens arrede beton fra 1955. Her kan besøgende nyde solen og en forfriskning fra cafeen i læ fra de 8 meter høje dokvægge.
Teknisk er søfartsmuseet et kompliceret byggeri, som blandt andet er sikret af 461 jordankre der er 40 meter dybe, der sørger for, at grundvandet ikke presser bygningen op. Under jorden - og under grundvandsspejlet - er der med pladsstøbt beton skabt et opdriftsstabilt og vandtæt bygværk, som samtidig stabiliserer dokkens vægge.
Indvendigt er de in-situ støbte betongulve i udstillingsarealet svagt faldende, så de besøgende vil bevæge sig rundt i det 5.000 kvadratmeter store museum i en nedadgående spiral.
Søfartsmuseet er nomineret til in-situ prisen som et godt eksempel på, hvorledes en utraditionel anvendelse af den gamle tørdok kan realiseres ved brug af pladsstøbt beton.

Bygherre: Maritim Museums Byg ApS
Arkitekt: BIG - Bjarke Ingels Group
Rådgiver: Rambøll
Entreprenør: E. Pihl & Søn A/S



Nomineret 3 - Ny Moesgård Museum ved Aarhus
Grauballemanden bliver en hovedattraktion i et fantastisk udstillingsmiljø, når Det ny Moesgård Museum lukker op for gæster i oktober 2014.
Museet er en 16.000 kvadratmeter stor bygning, der er bygget ind i landskabet. Ud over udstillingerne rummer bygningen museumsbutik, café, skoleformidling, auditorium til 250 personer, konferencefaciliteter og små "oaser" til forskellige aktiviteter. Hertil kommer 12.000 kvadratmeter grønt udsigtstag, hvor det højeste punkt er 21 meter over terræn.
Arkitekten valgte en beton med hvid cement, synlige konushuller og en glat overflade til de mange og høje in-situ støbte vægge, der præger både bygningen og den smalle sydeuropæisk inspirerede passage fra taget til naturen.
I alt blev der anvendt 9.500 kubikmeter pladsstøbt beton. Det ny museum bygges i energiklasse 1.
Moesgård Museum er nomineret til in-situ prisen som et smukt eksempel på, hvorledes in-situ støbt beton kan anvendes i samspil med betonelementer.

Bygherre: Moesgård Museum
Arkitekt: Henning Larsen Architects
Rådgiver: COWI
Entreprenør: MT Højgaard A/S

Pressekontakt

Helen Jensen
Pressechef
  +45 72 16 01 50
  +45 21 24 47 02

Firma

Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1015 København K, Danmark

  72 16 01 62
  72 16 01 62

http://www.danskbyggeri.dk/

Modtag nyheder fra Dansk Byggeri på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire