Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
29/05-15   -   Pressemeddelelse

Herlev indgår partnerskabsaftale nummer tre

Når der skal skaffes lærepladser og eleverne i folkeskolen skal lære om erhvervsuddannelserne, så er Dansk Byggeris partnerskabsaftaler vejen frem. Derfor underskriver Herlev nu den tredje af slagsen

Det virker, og det er baggrunden for, at Herlev Kommune nu underskriver partnerskabsaftale nummer tre. Partnerskabsaftalen er et samarbejde mellem Herlev Kommune, Københavns Tekniske skole, Teknisk Erhvervsskolecenter(TEC), UU Nord og Dansk Byggeri med henblik på at skabe flere lærepladser og oplyse unge om, hvad det vil sige at tage en erhvervsuddannelse.

- Herlev har været med helt fra starten og er derfor den første kommune, der kan underskrive partnerskabsaftale nummer tre. Aftalerne løber i to år af gangen, og fordi vi kan se resultater i form af lærepladser og gode indsatser i folkeskolen, så har vi slet ikke været i tvivl om, at en partnerskabsaftale er måden at løse udfordringerne på, når det gælder om at få flere til at vælge en erhvervsuddannelse og sikre, at de unge får mulighed for at komme i lære, siger borgmester i Herlev, Thomas Gyldal Petersen.

Som en del af partnerskabsaftalen skal elever i folkeskolen følge byggeriet på Herlev Hospital i samarbejde med blandt andre håndværkervirksomheden Jakon a/s, som har sagt ja til at tage eleverne med på byggepladsen.

- Når vi kobler folkeskolen på hospitalsbyggeriet, så giver det både mulighed for, at lærerne kan bruge byggeriet i de enkelte fag som fx matematik, ligesom eleverne også kommer til på tæt hold at opleve, hvad man kan bruge en erhvervsuddannelse til. De færreste tænker sikkert over, at det er håndværkerne, der bygger det Danmark, vi kender i dag, og alle de bygninger vi bruger i hverdagen, siger formand for Dansk Byggeri Hovedstaden, Søren Tscherning.

Herlev er ikke alene om at bruge partnerskabsaftaler frem for sociale klausuler. I alt har 32 kommuner indgået en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri.

Pressekontakt


Firma

Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1015 København K, Danmark

  72 16 01 62
  72 16 01 62

http://www.danskbyggeri.dk/

Modtag nyheder fra Dansk Byggeri på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire