Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
15/09-15   -   Pressemeddelelse

Det bliver billigere at bygge i København

Fra årsskiftet bliver det markant billigere at få en byggetilladelse i København. Til gengæld må erhvervslivet stadig punge ud til dækningsafgift, og indsatsen på parkeringsområdet er ikke til gavn for håndværkerne. Der er ifølge Dansk Byggeri både plusser og minusser ved budgetforliget for 2016

Hovedstaden tager en af landets højeste timepriser, når de sagsbehandler byggeansøgninger. Men det vil politikerne bag Københavns Kommunes budgetforlig for 2016 ændre på, og derfor har de besluttet at reducere prisen med 15 millioner kroner. Det glæder Dansk Byggeri Hovedstaden.

- Med en timepris på 800 kroner ligger København helt klart i den høje ende, så det er meget positivt, at de nu ønsker at ændre på det. Vi har tidligere set, at det kostede 4,4 millioner kroner at sagsbehandle ombygningen af B&W-hallerne i forbindelse med det internationale Melodi Grand Prix. Gebyrer i den størrelse har vi forhåbentlig set for sidste gang, siger formand for Dansk Byggeri Hovedstaden, Søren Tscherning, og tilføjer:

- Mit indtryk er, at Københavns Kommune i det hele taget er begyndt at tage byggesagsbehandlingen mere alvorligt. De vil både gøre noget ved ventetiden og ved prisen. Det tegner godt.

Derudover skal der renoveres eller bygges skoler og anlægges cykelstier og veje for 13,3 milliarder kroner i perioden fra 2016 og frem til 2019.

- Det er meget positivt, at politikerne investerer så meget i vores hovedstad. Det vil ikke bare skabe arbejdspladser, men også give bedre rammer for københavnerne, både når de cykler, er i skole eller kører i bil. København er en metropol, som hver måned vokser med 1.000 indbyggere, og derfor er det nødvendigt, at man investerer i både infrastruktur, skoler, børnehaver og alt det, som borgerne har brug for, men husk der skal også være plads til erhvervslivet, siger Søren Tscherning.

Han ærgrer sig over, at det i 2016 bliver dyrere at parkere bilen i Købehavns centrum.

- Det er lidt en torn i øjet på de håndværkere, som hver dag arbejder i København, at man ikke har ønsket at fortsætte med udbygningen af antallet af parkeringslicenser. Håndværkerne kan jo ikke tage metroen eller cyklen rundt i byen med værktøjskasse, stige og byggematerialer under armen. Når der ikke er noget alternativ til varevognen, så må man kikke på udvikling af alternative parkeringsmuligheder for erhvervslivet. Der burde som minimum være en direkte sammenhæng mellem den øgede p-afgift og investeringer i fremkommelighed, siger Søren Tscherning.

I Dansk Byggeri Hovedstaden havde man også gerne set, at dækningsafgiften, som er en særskat på erhvervsejendomme, var blevet reduceret. Den beløber sig i 2015 til 960 millioner kroner.

Pressekontakt


Firma

Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1015 København K, Danmark

  72 16 01 62
  72 16 01 62

http://www.danskbyggeri.dk/

Modtag nyheder fra Dansk Byggeri på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire