Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
24/09-15   -   Pressemeddelelse

Boligmarkedet i bedring i hele landet

Der har længe været fremgang på Hovedstadens boligmarked, men Dansk Byggeri glæder sig over, at ringene spreder sig i vandet med fremgang til alle regioner. Og det vil nok være overraskende for mange, at det er i Nordjylland, at boligmarkedet er tættest på at være tilbage på førkriseniveauet

Ifølge Danmarks Statistik steg prisen på ejerlejligheder i 2. kvartal 2015 med 10,2 pct. i forhold til tilsvarende kvartal i 2014. Prisen på enfamiliehuse steg i samme periode med 6,0 pct. Trenden for begge boligtyper har været opadgående, siden bunden blev nået i 2011, men klart mest for ejerlejligheder.

- Boligmarkedet er i markant bedring, både hvad priser og antal handler angår, siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.

Priserne på enfamiliehuse er i det seneste år steget kraftigst i Region Sjælland med 8,4 pct., men det er også den region, hvor boligmarkedet har haltet mest efter den gennemsnitlige udvikling. Prisudviklingen på ejerlejligheder er fortsat kraftigst i Hovedstadsområdet med et plus på 11,3 pct. på blot et enkelt år.

- Fremgang på boligmarkedet er godt for byggebranchen. Når priserne på de eksisterende boliger stiger, gør det nybyggeri mere økonomisk fordelagtigt. Og når der handles flere boliger, sættes der også flere renoveringer i gang, da det typisk er omkring ejerskifte, boligen sættes i stand, siger Bo Sandberg.

Sammenligner man de aktuelle prisniveauer på boligmarkedet med 2006-niveau - dvs. før finanskrisen satte ind - så er det faktisk i Nordjylland, solstrålehistorien befinder sig:

- En gennemsnitlig ejerlejlighed i Nordjylland koster i dag i nominelle priser 24 pct. mere end i 2006. Når der korrigeres for inflationen i den mellemliggende periode, er der dog kun tale om en prisstigning på ca. 6 pct. Til sammenligning ligger ejerlejlighedspriserne i Hovedstaden p.t. på godt 86 pct. af førkriseniveauet, når der korrigeres for inflation, siger Bo Sandberg.

Dansk Byggeri bemærker, at det også er i Nordjylland, prisen på enfamiliehuse er tættest på 2006-niveauet med et plus på 6 pct. i nominelle priser og et minus på godt 9 pct., korrigeret for inflation.

- En sidste interessant iagttagelse fra Danmarks Statistiks kvartalsvise og regionale boligmarkedsstatistik er, at et enfamiliehus i Region Hovedstaden i snit koster 3,255 mio. kr. og dermed ret præcist er dobbelt så dyrt som gennemsnittet for de øvrige 4 regioner på 1,646 mio. kr., slutter Bo Sandberg.

Pressekontakt


Firma

Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1015 København K, Danmark

  72 16 01 62
  72 16 01 62

http://www.danskbyggeri.dk/

Modtag nyheder fra Dansk Byggeri på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire