Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
04/11-15   -   Pressemeddelelse

Boligmarkedet bidrager positivt til dansk økonomi

Det går stille og roligt fremad i dansk økonomi, og det er især arbejdsmarkedet og boligmarkedet, der bidrager til, at vi har lagt krisen bag os. Der er vækst i huspriserne, og det stigende antal bolighandler sætter gang i hjulene. Dansk Byggeri glæder sig over fremgangen, men beklager, at udbuddet ikke kan følge med efterspørgslen

Ifølge Danmarks Statistik steg prisen på ejerlejligheder i perioden juni-august med hele 11,5 pct. i forhold til tilsvarende periode i 2014, mens prisen på enfamiliehuse steg med 6,7 pct. Trenden for begge boligtyper har været opadgående, siden bunden blev nået i 2011, men klart mest for ejerlejligheder.

- Siden lavpunktet ultimo 2011, er de nominelle huspriser på knapt fire år steget med ca. 16 pct. i snit og ejerlejlighederne med hele 41 pct. Ejerlejlighederne var dog også igennem et tilsvarende langt større prisdyk end parcelhusene under finanskrisen, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri.


Næppe en boligboble endnu
Det er i Hovedstaden, priserne stiger kraftigst, men udviklingen har spredt sig som ringe i vandet, og der er efterhånden pæne prisstigninger på boliger i alle regioner. Samtidig bliver spekulationerne om en ny boligboble ved at spøge. Dansk Byggeri opfordrer dog fortsat til at slå koldt vand i blodet:

- Der er en årlig nettotilflytning til Københavns Kommune på mindst ca. 10.000 nye indbyggere, så den høje boligefterspørgsel i Hovedstaden er stadig primært demografisk betinget og i mindre grad spekulativ. Men udbuddet kan ikke følge med efterspørgslen, og det vil være rettidig omhu at få mere gang i boligbyggeriet nu. Det er især små lejligheder, der er mangel på, da det er dem, som både studerende og singler efterspørger og har råd til at betale, siger Bo Sandberg.

Dansk Byggeri glæder sig over, at der er kommet godt gang i boligmarkedet, bl.a. fordi flere bolighandler og højere friværdier i husholdningerne traditionelt trækker ekstra renoveringsopgaver med sig.

Ejerlejligheder nu igen dyrere end huse
Ifølge Danmarks Statistik fulgtes gennemsnitspriserne på huse og ejerlejligheder nogenlunde ad i 2014, men i løbet af 2015 har gennemsnitsprisen på ejerlejligheder sneget sig et mulehår foran prisen på et enfamiliehus.

- I august var den gennemsnitlige salgspris for ejerlejligheder 1,930.000 kr., mens den for enfamiliehuse var 1.922.000 kr. Denne statistik svinger dog en del fra måned til måned. Men vi skal tilbage til boligbobleåret 2006 for at finde en periode, hvor ejerlejlighederne varigt og markant var dyrere end parcelhusene, men nu går trenden tilsyneladende igen i den retning, slutter Bo Sandberg.

Pressekontakt


Firma

Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1015 København K, Danmark

  72 16 01 62
  72 16 01 62

http://www.danskbyggeri.dk/

Modtag nyheder fra Dansk Byggeri på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire