Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
04/05-16   -   Pressemeddelelse

Solceller rammes af usikre vilkår

Dansk Byggeri fremhæver de ekstremt usikre rammevilkår på hele energiområdet, som en besværlig modstander i energipolitikken. Også solceller har behov for langsigtede visioner, der kan sikre udvikling og økonomi i branchen

Energiministeren har med et hasteindgreb stoppet for en gammel solcellestøtteordning på grund af ansøgninger for ca. 4.500 MW.

- Der er ingen tvivl om, at der skal justeres i støtten til vedvarende energiteknologier i takt med at de bliver i stand til at konkurrere på markedsvilkår. Dette kan meget vel være tilfældet for de store barmarks-solcelleanlæg, men med indgrebet er alle anlæg skåret over en kam, hvilket er dybt beklagelig, siger Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri.

Støtteordningen for solceller - populært kaldet 60/40-ordningen - blev hastebehandlet i Folketinget på blot én dag uden mulighed for input fra borgere eller interessenter på området. Ordningen har eksisteret siden 1999.

- Det er helt afgørende for investorerne i vedvarende energi, at der er langsigtede stabile rammevilkår. Det er ikke det, vi ser med den stop & go-politik, der føres på området, siger Michael H. Nielsen, og efterlyser en klar model for justering af støtteordninger.

- Støtteordninger skal ikke ændres i ly af mørket, men ud fra nogle fastsatte kriterier for vurdering af teknologiernes konkurrencedygtighed på marked.

Forventningerne til udbredelsen af solceller har været begrænset, og der var en forventning om at udbygningen med 60/40 ordningen kun ville være på 60 MW frem mod 2020. Derfor har der været et klart behov for at se ordningen efter i sømmene, og om der var behov for fx at sætte et loft for størrelsen af anlæg, der kan få støtte.

- Det er logisk, at støtteordningen for solceller skulle justeres, men at lukke ordningen over night er ikke den rigtige vej at gå. Dansk Byggeri savner, at solceller klart tænkes ind i den langsigtede energiplanlægning. Som Energinet.dk også konstaterer "Sol er kommet for at blive - og der er mere på vej", slutter Michael H. Nielsen

Relevant information

Se mere om Energinet.dk's analyse af solceller i Smart Energi-magasinet
http://www.energinet.dk/DA/OM-OS/Medier/Nyhedsmagasinet-OmEnergi/Sider/Smart-Energi.aspx


Pressekontakt

Helen Jensen
Pressechef
  +45 72 16 01 50
  +45 21 24 47 02

Firma

Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1015 København K, Danmark

  72 16 01 62
  72 16 01 62

http://www.danskbyggeri.dk/

Modtag nyheder fra Dansk Byggeri på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire