Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
22/01-09   -   Pressemeddelelse

Med programmet XML-faktura fra MailEDI kan alle virksomheder nu gratis sende elektroniske fakturaer til det offentlige

Med programmet XML-faktura fra MailEDI kan alle virksomheder nu gratis sende elektroniske fakturaer til det offentlige

Siden den 1. januar 2005 har det været et krav til alle leverandører til den offentlige sektor, at de sender deres fakturaer i elektronisk form i formatet OIOXML. Papirfakturaerne er således dømt ude, og en stor del af leverandørerne sender derfor i dag elektroniske fakturaer til deres kunder i det offentlige via VANS-nettet.

Men der er stadig omkring 30 procent af leverandørerne, der sender fakturaer på papir, via 'Læs-ind-bureauer', der indscanner papirfakturaerne til OIOXML-format og sender dem til det offentlige.

Denne service har været gratis, betalt ved tilskud fra det offentlige på godt 9 kroner per faktura. Men det er snart slut. For det er besluttet, at tilskuddet forsvinder fra 1. juli 2009, så leverandørerne selv skal betale konverteringen.

Det er også besluttet, at den offentlige sektor med det nye NemHandel-projekt vil skifte fra OIOXML-formatet til OIOUBL-formatet, efter en overgangsfase med begge formater.

NemHandel-konceptet, der blev lanceret af IT- og Telestyrelsen i efteråret 2008, er en teknisk infrastruktur, der gør det muligt for virksomhederne at udveksle handelsdokumenter i OIOUBL-formatet gratis og sikkert gennem internettet, så man kan digitalisere hele forretningsprocessen fra ordre til faktura.

Eksperter i elektroniske fakturaer

Det er derfor med baggrund i NemHandel-initiativet at virksomheden MailEDI, der er eksperter i elektroniske fakturaer, nu præsenterer det elektroniske faktureringsprogram XML-faktura, der kan modtage fakturaerne fra økonomisystemerne i både OIOXML og OIOUBL format og også kan omdanne fakturaerne til disse formater, hvis økonomisystemerne ikke selv kan danne disse formater.

XML-faktura tager sig også af forsendelsen via internettet til det offentliges NemHandel-indbakke, hvorfra fakturaerne indlæses i de enkelte myndigheders økonomisystem .

Derudover kan man bruge XML-faktura til at sende fakturaer til alle private virksomheder, der understøtter NemHandel.

XML-faktura kan også sende og modtage 10 andre typer forretningsdokumenter, fx ordrer og ordrebekræftelse.

Prisen for programmet er 2.790 kr. per år, inkl. 3 timers telefonsupport.

MailEDI er et konsulenthus med speciale i elektronisk handel.

Relevant information

http://www.mailedi.dk


Pressekontakt


Firma

MailEDI Aps
Stejlehøjen 112
4700 Næstved, Danmark

  50 50 30 03
  50 50 30 03

http://www.mailedi.dk

Modtag nyheder fra MailEDI Aps på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire