Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
25/09-13   -   Pressemeddelelse

Nu bliver gipspladen 25 % lettere

Nu er der gode nyheder til alle montører af gipsvægge. Gyproc lancerer Danmarks letteste gipsplade, Gyproc ErgoLite, som vejer 25 procent mindre end en standardgipsplade. Det betyder, at en montør bliver skånet for 5 kilo, hver eneste gang han løfter en gipsplade i den hyppigt anvendte størrelse 900 x 2400 mm. Denne Gyproc ErgoLite-plade vejer nemlig kun 14,5 kilo mod typisk 19,4 kilo for en normal gipsplade.

Med den nye gipsplade kan en montør på en normal arbejdsmåned reducere sit samlede løft med helt op til 4 tons, hvis han af praktiske grunde ikke har mulighed for at anvende en gipshejs eller andre tekniske hjælpemidler. Gyproc

ErgoLite er kort sagt den arbejdsmiljørigtige løsning på steder, hvor plader håndteres manuelt.

Når pladen kan gøres så let og alligevel have samme evne til at modstå tryk og slag som en standardplade, skyldes det en innovativ og gennemtestet teknologi udviklet af Gyproc.

Montøren belastes mindre
Gyproc ErgoLite er velegnet til montering på indervægge og lofter, og gipspladen kan leveres i forskellige længder op til 3000 mm. Selv ved længden 3000 mm overskrider pladen ikke de 20 kilo, som Arbejdstilsynet anbefaler som maksimalvægt, når en byrde bæres tæt på kroppen over en afstand på mere end 2 meter. En 900 x 3000 mm ErgoLite-plade vejer 18,1 kilo mod cirka 24,3 kilo for en standardgipsplade i samme størrelse.

"Jeg har prøvet Gyproc ErgoLite, og det er markant lettere at løfte denne plade end andre gipsplader," siger tømrer Lars Nielsen fra Enemærke & Petersen.

Den nye plade er tilmed særlig nem at montere. Takket være den porøse opbygning af pladens kerne skal montøren bruge færre kræfter end med en standardgipsplade, når ErgoLite-pladen skal skæres til eller skrues fast. Altså yderligere en arbejdsmæssig gevinst.

Gyproc har forud for lanceringen testet den nye ErgoLite blandt montører. I konkurrence med to standardgipsplader var nyheden en klar, samlet vinder. Især var montørerne begejstrede for ErgoLites lave vægt og for, hvor nemt det er at skrue og skære i pladen.

Gyproc ErgoLite lanceres i trælaster over hele landet.

###

Forslag til billedtekst:
Den nye Gyproc ErgoLite gipsplade er både let at løfte og nem at montere. Den sikrer et bedre arbejdsmiljø for gipsplademontøren.

Billede:
Hent højopløst foto her: http://www.gyproc.dk/gyprocergolite/foto.

FAKTA om Gyproc ErgoLite

Her får du overblik over de tekniske fakta.

Vægt
· Gyproc Ergolite er 25 % lettere end en standardgipsplade.
· I den hyppigt anvendte størrelse, 900 x 2400 mm, vejer Gyproc
· Ergolite-pladen 14,5 kilo (mod cirka 19,4 kilo for en standardgipsplade).

Størrelser
· 900 x 2400 mm - Pladevægt 14,5 kg
· 900 x 2500 mm - Pladevægt 15,1 kg
· 900 x 2700 mm - Pladevægt 16,3 kg
· 900 x 3000 mm - Pladevægt 18,1 kg

Komplet system - Testet og dokumenteret
Gyproc ErgoLite anvendes på ikke-bærende indervægge og nedhængte lofter. Det er et komplet system, som kan anvendes med Gyprocs stålsystemer og tilbehør. Gyproc ErgoLite har gennemgået omfattende tests forud for lanceringen. Der findes dokumentation for lydisoleringsegenskaber, brandmodstand og robusthed.

Brandsikkert
Gyproc ErgoLite har samme gode brandegenskaber som Gyproc Normal standardgipsplade.

Mere information
Læs mere om Gyproc Ergolites fordele og tekniske egenskaber på http://www.gyproc.dk/gyprocergolite.

Relevant information

http://www.gyproc.dk/gyprocergolite


Pressekontakt


Firma

Gyproc A/S
Hareskovvej 12
4400 Kalundborg, Danmark

  20 49 15 54
  20 49 15 54

http://www.gyproc.dk/gyprocergolite

Modtag nyheder fra Gyproc A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire