Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
11/10-10   -   Pressemeddelelse

På skattejagt i Miljøministeriet

Fredag den 15. oktober slår Miljøministeriet dørene op på Højbro Plads og byder børn og barnlige sjæle indenfor til et væld af spændende aktiviteter, konkurrencer og gaver. Miljøministeriet er med i Kulturnatten for 10. gang og i år står programmet i gastronomiens tegn: Få gode råd til hvordan du begrænser dit madspild og se hvor mange skjulte ressourcer, der går til at producere din middagsmad. Tjek dine evner som grøn og sund forbruger og få en snak med miljøminister Karen Ellemann om natur, miljø og mad.

- Jeg glæder mig til at byde danskerne indenfor til Kulturnatten i Miljøministeriet, hvor vi i år sætter fokus på danskernes ressourceforbrug. Hver dag året rundt producerer danskerne 42.353 tons affald, eller hvad der svarer til 4.235 skraldebiler. Det tal kan vi få meget længere ned ved at blive bedre til at genanvende og genbruge vores affald. Madspild er ét af de områder, hvor vi hver især kan gøre en stor forskel. Og den proces begynder helt ude ved køledisken i supermarkedet, når vi beslutter, hvad vi putter i indkøbskurven, siger miljøminister Karen Ellemann, som i løbet af aftenen blandt andet lancerer en konkurrence om den bedste opskrift på restemad.

Foran Miljøministeriet på Højbro Plads kan du træde ind i Skov- og Naturstyrelsens store sametelte og få pirret sanserne. For de lidt mindre er der mulighed for at tage på skattejagt med undervandsrobotten ROV i Frederiksholms Kanal, klappe en fisk eller fange en krabbe. Du kan også prøve kræfter med en langsav og bage pandekage over bål.

Indenfor i Miljøministeriet på Højbro Plads 4 kan du teste dine smykker for nikkel eller besøge ministerens kontor. Du kan også bevæge dig rundt i den digitale kortverden på Skov- og Naturstyrelsens nye webportal udinaturen.dk og spise lækker økologisk mad i ministeriets kantine.

Der vil desuden være livemusik i ministeriets særprægede atrium, der i sig selv er et besøg værd. Oplev danske Julie Maria unplugged, når hun giver koncert tre gange i løbet af aftenen. Julie Maria blev i år nomineret til P3 Prisen på baggrund af sit tredje album Yaguar. Hør eller genhør den populære sangerinde optræde med numre som blandt andet Også om dagen, Gør det kort og Evelyn.

Relevant information

http://www.mim.dk


Pressekontakt


Firma

Miljøministeriet
Christians Brygge 28, 2.
1559 København V, Danmark

  26 73 10 03
  26 73 10 03


Modtag nyheder fra Miljøministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire