Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
16/03-11   -   Pressemeddelelse

Fem ministerier indgår aftale om grøn taxikørsel

Når embedsmænd fra fem af landets ministerier i fremtiden sætter sig i en taxi i København, er det kun grønne taxier, der må fragte de statsansatte.

Den aftale er netop indgået mellem Miljøministeriet, Statsministeriet, Klima- og Energiministeriet, Justitsministeriet og Indenrigs- og Sundhedsministeriet og Taxa 4x35. Aftalen kræver, at al taxikørsel i ministerierne er grøn, hvilket er en markant forbedring af tidligere aftaler i ministerierne.

- Det er meget positivt at se, hvor meget taxibranchen har udviklet sig, siden vi begyndte at stille krav om grønne taxier for tre år siden. Derfor bakker vi op om tendensen ved at indgå denne klare aftale, siger miljøminister Karen Ellemann.

Aftalen sikrer, at de taxier, der kører for de fem ministerier, minimum er energiklasse C og har partikelfilter. Aftalen sikrer også, at chaufførerne bliver uddannet i energieffektiv kørestil. Det betyder, at man skal følge trafikken, bremse ned i gearene og ikke køre for hurtigt. Alt sammen noget, der bidrager til at køre længere på literen.

Beregninger viser, at man i Miljøministeriet med den nye aftale kommer til at spare godt 6 procent af ministeriets CO2-emission fra taxikørsel. Ud over de miljømæssige gevinster i aftalen, så sikrer den også ministerierne en økonomisk besparelse i forhold til tidligere.

- Med denne aftale i hus sender vi et klart signal til omverdenen om, at grøn taxikørsel kan lade sig gøre og betaler sig. Det er vigtigt, at vi gør miljøhensyn til et konkurrenceparameter og løbende skærper kravene til leverandørerne, siger miljøminister Karen Ellemann (V).

I 2009 blev det vedtaget, at vognmænd ved udskiftning i deres taxivognpark, som minimum skal købe taxier i energiklasse C. Seneste opgørelse viser, at omkring 50 procent af landets taxier nu lever op til det krav.

Aftalen har været i udbud og Miljøministeriet har været projektleder på den tværministerielle aftale for at sikre mere miljøvenlig taxikørsel i ministerierne.

Yderligere oplysninger:  
Anne Harborg Larsen, projektleder, Miljøstyrelsen, tlf.: 7254 4338
Marie Andergren, pressemedarbejder i Miljøministeriets departement, tlf.: 72546060

Relevant information

http://www.mim.dk


Pressekontakt


Firma

Miljøministeriet
Christians Brygge 28, 2.
1559 København V, Danmark

  26 73 10 03
  26 73 10 03


Modtag nyheder fra Miljøministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire