Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
23/05-11   -   Pressemeddelelse

Skriv en kærlig hilsen til naturen

Miljøminister Karen Ellemann lancerer i dag www.kærenatur.dk, som er en ny hjemmeside om biodiversitet. Her kan du sende en kærlig hilsen til naturen, og dele dine tanker om biodiversitet med ministeren.

Lige nu, mens du læser den her pressemeddelelse, er der en plante- eller en dyreart, der uddør et sted på jorden. Det kan være et insekt, der uddør. Et insekt, som vi slet ikke kender navnet på, men som udgør en vigtig lille bestanddel af det økosystem, som vi alle sammen tager del i og afhængige af. Miljøminister Karen Ellemann har skudt en debat i gang for at gøre biodiversitet til en folkesag. Hun vil nemlig undgå, at det lille insekt og alle andre arter uddør. Som et led i debatten lancerer hun i dag, på den internationale biodiversitetsdag, hjemmesiden www.kærenatur.dk.

På www.kærenatur.dk kan du skrive en hilsen til naturen og komme med ideer til, hvordan vi kan hjælpe de forskellige plante- og dyrearter. Du kan også dele dine egne oplevelser i naturen med sitets andre brugere og uploade naturbilleder fra dine oplevelser til et danmarkskort.
Du kan se videoer om biodiversitet og om, hvad du selv kan gøre for at hjælpe dyre- og plantearterne. Endelig kan du følge www.kærenatur.dk på Facebook og Twitter, hvor der vil blive fortalt om naturoplevelser i hele landet.

-Hvis alle danskere skal samles om at undgå, at flere dyre- og plantearter uddør, så er det afgørende, at det er let at sprede budskabet og let at se, hvad man selv kan gøre. Derfor har jeg oprettet kærenatur.dk, som er en nem indgang til debatten om biodiversitet, fortæller miljøminister Karen Ellemann.

www.kærenatur.dk skal være med til at sætte biodiversitet på dagsordenen. De mange ideer og historier bidrager til en egentlig strategi for biodiversiteten senere.

Biodiversitet skal være en folkesag, og derfor er www.kærenatur.dk langt fra det eneste tiltag miljøminister Karen Ellemann har sat i søen. Hun har også udsendt et debatoplæg, oprettet www.biodiversitet.dk, skrevet kronikker og fortalt om biodiversitet i for eksempel Aftenshowet på DR1, i Jyllands-Posten og på P3. Den 30. maj indleder ministeren sit roadshow om biodiversitet til landets uddannelsesinstitutioner, og hun vil også holde møder med industrien og andre interessenter.

Yderligere oplysninger:
Signe Vestergaard, pressemedarbejder Miljøministeriet. Tlf. 72 54 60 41/22 50 90 29

Relevant information

http://www.mim.dk


Pressekontakt


Firma

Miljøministeriet
Christians Brygge 28, 2.
1559 København V, Danmark

  26 73 10 03
  26 73 10 03


Modtag nyheder fra Miljøministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire