Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
26/05-11   -   Pressemeddelelse

Roadshow om natur skydes i gang i Vallekilde

Miljøminister Karen Ellemann lægger op til debat om biodiversitet, når første stop på hendes naturroadshow er Vallekilde Højskole mandag den 30. maj. Miljøministeren vil gøre biodiversitet til en folkesag.

"Hver dag forsvinder et antal plante- og dyrearter fra jordens overflade. Vi ved ikke hvor mange, men eksperterne skønner, at arterne udryddes mellem 100 og 1000 gange hurtigere end naturligt. Vi ved heller ikke altid, hvad det er for nogle arter, der uddør. Det lille insekt, der lige nu uddør et sted i junglen, indeholder måske kuren mod kræft. Vi ved det ikke."

Sådan lyder det blandt andet i det roadshow, som miljøminister Karen Ellemann nu tager med ud på uddannelsesinstitutioner landet over. Hun sætter nemlig biodiversitet på dagsordenen og vil gøre det til en folkesag. Derfor har hun indtil nu blandt andet udsendt et debatoplæg, oprettet hjemmesider, skrevet kronikker, holdt workshop for industrien og fortalt om biodiversitet i for eksempel Aftenshowet på DR1, Jyllands Posten og på P3.

- Vi skal blive mere bevidste om vores natur - og vi skal engagere os i, hvordan vi skaber mere af den. For hvis naturen ikke bliver rigere, bliver danskerne fattigere. Derfor vil jeg gerne gøre biodiversitet til en folkesag, for det er først, når alle forstår dyr og planters værdi, at vi bliver bedre til at passe på dem. Med det her roadshow håber jeg, at de unge vil engagere sig i debatten, siger miljøminister Karen Ellemann.

Miljøministerens roadshow begynder på Vallekilde Højskole, to dage efter er hun på Krogerup Højskole, og så fortsætter hun i august og september. Her vil ministeren besøge så mange uddannelsesinstitutioner som muligt.

Roadshowet foregår på Vallekilde Højskole, Højskolevej 9 4534 Hørve, mandag den 30. maj fra klokken 16.30-18.00. Alle er velkomne.

Bliv klogere på biodiversitet på biodiversitet.dk og deltag i debatten på kærenatur.dk.


Relevant information

http://www.mim.dk


Pressekontakt


Firma

Miljøministeriet
Christians Brygge 28, 2.
1559 København V, Danmark

  26 73 10 03
  26 73 10 03


Modtag nyheder fra Miljøministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire