Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
31/05-11   -   Pressemeddelelse

Roadshow om naturens mangfoldighed skudt i gang

Miljøminister Karen Ellemann holdt mandag eftermiddag for første gang sit roadshow om biodiversitet på Vallekilde Højskole ved Svinninge på Nordvestsjælland. Det var startskuddet på ministerens roadshow, hvor hun vil besøge en lang række uddannelsesinstitutioner i landet for at sætte biodiversitet på dagsordenen og gøre det til en folkesag.

Hver dag forsvinder et antal plante- og dyrearter fra jordens overflade. Vi ved ikke hvor mange, men forskere skønner, at arterne udryddes op til 1000 gange hurtigere end naturligt. Den tilbagegang vil på sigt true menneskehedens eksistens, og derfor vil miljøminister Karen Ellemann have danskerne til at diskutere, hvad vi kan gøre for at undgå, at der forsvinder flere dyr og planter fra naturen.

Derfor har hun sat en folkelig debat i gang, der sætter biodiversitet på dagsordenen og skal bidrage til en egentlig strategi for biodiversiteten senere på året. Den kommer i forlængelse af, at EU nu også har lanceret et udkast til deres strategi for at sikre mangfoldigheden blandt dyr og planter.

Et af tiltagene for at få danskerne til at engagere sig i biodiversitet er et roadshow. Det blev sparket i gang på Vallekilde Højskole mandag eftermiddag.

Ministeren fortsætter med sit roadshow den 1. juni på Krogerup Højskole klokken 16.30-18.00.

Se og link til videoen fra showet på Vallekilde her : http://bit.ly/lX1Xnr

Under roadshowet udskrev Karen Ellemann en konkurrence for at finde et bedre navn for biodiversitet. Her kan alle komme med deres bedste bud på et nyt ord og vinde en vild dag i naturen. Den der vinder, kan nemlig invitere hele sin klasse eller venner og familie med på natursafari med adventurerace og en naturlig middag med dyr og planter i gløder. Konkurrencen løber indtil den 30. september.

Deltag i konkurrencen på Facebook : http://bit.ly/mOw5GG

Bliv klogere på biodiversitet på biodiversitet.dk (http://bit.ly/iTlMSj) og deltag i debatten på kærenatur.dk (http://bit.ly/jtnNBW).

Relevant information

http://www.mim.dk


Pressekontakt


Firma

Miljøministeriet
Christians Brygge 28, 2.
1559 København V, Danmark

  26 73 10 03
  26 73 10 03


Modtag nyheder fra Miljøministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire