Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
05/09-12   -   Pressemeddelelse

Miljøministeren og fangerne på slottet

I morgen indleder Ida Auken dialogen om den næste generation vandplaner sammen med en lang række interessenter, der er inviteret til at tilbringe et døgn i vandplanernes tegn på Lykkesholm Slot.

Torsdag mødes både grønne organisationer, landbrugsorganisationer, vandværksfolk og eksperter til et vandtopmøde, der varer 24 timer på Lykkesholm Slot på Fyn.

- De nuværende vandplaner blev skabt i et lukket rum under den tidligere regering og har ført til en stillingskrig mellem grønne organisationer og landbruget. På den ene side mener dele af landbruget, at vandplanerne vil betyde, at hele Danmark ville forsumpe. På den anden side står grønne organisationer og mener, at vandplanerne ikke er tilstrækkelige ambitiøse. Jeg vil gerne have interessenterne op af skyttegravene. På mødet skal vi sammen finde frem til nye veje at mindske forureningen på. Veje, som også er økonomisk farbare, siger miljøminister Ida Auken.

Efter planen skal deltagerne komme med idéer til 10 nye vandveje - 10 nye måder at nå en bedre vandkvalitet til gavn for natur og dyreliv.

- Jeg er helt åben over for hvilke virkemidler, der tages i brug i 2. generationsvandplanerne. De skal bare virke. De skal gøre vandet renere og leve op til miljømålene, men uden at vælte flere omkostninger over på skatteborgerne, siger miljøministeren.

Pressen er velkommen både under ankomsten og efter mødet, men resultaterne vil først blive præsenteret ved en senere lejlighed, når de nye vandveje er blevet kvalificeret.

Mødet foregår den 6. september fra kl. 12.00 til den 7. september kl. 12.00 på Lykkesholm Slot, Lykkesholmvej 20, Ørbæk.

Relevant information

http://www.mim.dk


Pressekontakt


Firma

Miljøministeriet
Christians Brygge 28, 2.
1559 København V, Danmark

  26 73 10 03
  26 73 10 03


Modtag nyheder fra Miljøministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire