Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
10/10-13   -   Pressemeddelelse

Ida Auken inviterer danskerne til Kulturnatten

Traditionen tro er der masser af spændende, sjove og endda velsmagende aktiviteter for både store og små, når miljøminister Ida Auken inviterer til Kulturnatten fredag 11. oktober.

Spis en hjort, besøg en vandborerig og plant et træ. Det er bare nogle af de oplevelser, der er på programmet, når Miljøministeriet åbner dørene for Kulturnatten. Og med aktiviteter med fokus på drikkevand, klimatilpasning og ressourcestrategi lover miljøminister Ida Auken, at der vil være noget for alle sanser og alle aldersgrupper.

En kæmpe borerig midt på Slotsholmen foran ministeriet giver et indblik i de enorme kræfter, der er i spil, når der bores efter drikkevand i den danske undergrund. Skoven og dens ressourcer rykker direkte ind i hjertet af København, når man i løbet af Kulturnatten kan smage på lækkert hjortekød stegt over bål, og en kæmpe skovmaskine viser, hvordan man planter træerne i vores skove. Som en særlig gave kan de mange gæster få deres helt eget lille nordgrantræ med hjem i en genbrugspotte.

Skriv til miljøministeren

På Kulturnatten er Ida Aukens kontor åbent for alle, og mens man sidder i en vaskeægte ministerstol, kan man skrive en personlig hilsen til ministeren. Er man heldig, får man også Ida Auken at se, for hun er på arbejde sammen med de mange medarbejdere på Kulturnatten.

I den flotte banksal kan man sammen med superhelten Max100 afprøve sin smidighed på en vandforhindringsbane, og man kan hjælpe med at fjernstyre den undervandsrobot, der bliver sat ud i kanalen lige ved Slotsholmen. I banksalens store akvarium kan man også gå på udkig efter de mange undervandsdyr, der findes på havbunden, hvis man ikke hænger ud i Vandcaféen, der byder på gratis Water To Go med smagen fra den jyske vestkyst, Paris eller København.

Hold huset tørt og røgen ren

På Kulturnatten vil der også blive stillet et lille hus op ved Miljøministeriet, som i løbet af aftenen bliver udsat for oversvømmelser, og en autoriseret kloakmester vil vise, hvordan man klimasikrer sit hus, så der ikke kommer vand i kælderen, når vejrprognosen byder på monsterregn.

Der er også inspiration til de mange brændeovnsejere, for en skorstensfejer vil vise, hvordan man tænder op i pejsen på en måde, der er venlig over for både miljøet og pengepungen. Og så kan man se en topmoderne 3D-printer i aktion, og måske kan man endda få sin egen 3D-souvenir med videre ud i natten.

Kulturnatten finder sted i Miljøministeriet, Børsgade 4 og pladsen mellem Tietgens Hus og Børsen - fredag den 11. oktober 2013 fra kl. 17.30 - 23.00.

Yderligere oplysninger:

Koordinator Anita Seiffert, Miljøministeriet, tlf.:4196 9411, e-mail: ansei@mim.dk

Relevant information

http://www.mim.dk


Pressekontakt


Firma

Miljøministeriet
Christians Brygge 28, 2.
1559 København V, Danmark

  26 73 10 03
  26 73 10 03


Modtag nyheder fra Miljøministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire