Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
02/02-12   -   Pressemeddelelse

Ny dansk pris til talentfulde unge arkitekter

De dygtige, danske arkitektspirer skal frem i lyset - og have en ekstra belønning for at skabe stærke og bæredygtige bud på fremtidens arkitektur. Det mener Saint-Gobain, der med en ny pris, Saint-Gobain Habitat Award, vil anerkende talenter i dansk arkitektur.

Dansk arkitektur får nu en priskonkurrence, der skal være med til at motivere og synliggøre unge, danske arkitekttalenter. Prisen, Saint-Gobain Habitat Award, uddeles blandt tilmeldte afgangsprojekter fra Kunstakademiets Arkitektskole og Arkitektskolen Aarhus og afgøres af en jury, der blandt andet består af nogle af dansk arkitekturs mest fremtrædende navne, Dorte Mandrup og Kasper Guldager.

Studerende på Kunstakademiets Arkitektskole og Arkitektskolen Aarhus har mulighed for at deltage i konkurrencen med projekter, der viser, hvordan nye teknologier og innovativ tænkning kan åbne muligheder og samtidig hjælpe os til at passe på både ressourcer og kulturelle værdier.

Konkurrencens samlede præmiesum er på 75.000 kroner, og det vindende projekt belønnes med 50.000 kroner. Prisen vil gå til studerende, der har noget på hjerte, og hvis projekt er et arkitektonisk svar på spørgsmålet om, hvordan vi fremover - på bæredygtig vis - kan udvikle menneskets "habitat", altså der hvor vi bor, arbejder, leger, køber ind, mødes, transporteres osv.

Vinderne offentliggøres 28. august.

Kompetent jury
Juryen, der skal bedømme de talentfulde arkitektspirer, er sammensat af kompetente folk og "tunge" navne, som følger den arkitektoniske udvikling herhjemme og internationalt på nærmeste hold:

Eksterne
Dorte Mandrup, arkitekt MAA, Dorte Mandrup Arkitekter ApS
Kasper Guldager Jørgensen, arkitekt MAA, leder af GXN, 3XN Architects

Fra Arkitektskolen Aarhus
Chris Thurlbourne, Associate Professor, Architect BA(hons)Dip.Arch(dist), MAA, Head of Masters and Post Graduate Studies.

Fra Kunstakademiets Arkitektskole
Anders Abraham, professor, arkitekt MAA, PhD

Fra Saint-Gobain
Thierry Lambert, General Delegate Saint-Gobain Nordic and Baltic
Pernille Kargaard Pedersen, projektchef, Saint-Gobain Habitat Award

Yderligere oplysninger:
Projektchef Pernille Kargaard Pedersen, tlf. 20 49 15 54, pernille.pedersen@saint-gobain.com.

Læs mere på www.saintgobain-habitataward.dk.

Baggrund
Bag prisen står Saint-Gobain, som er en af verdens førende producenter af byggematerialer og storleverandør til dansk byggeri. Blandt selskaberne og varemærkerne i Danmark er Ecophon, Gyproc, Isover, Vetrotech, Weber, Glass Solutions, Saint-Gobain Glass og Quantum Glass.

Relevant information

http://www.saintgobain-habitataward.dk


Billeder


Pressekontakt


Firma

Saint Gobain Habitat Award
Valkendorfsgade 30
1151 København K, Danmark

  20 49 15 54
  20 49 15 54

http://www.saintgobain-habitataward.dk

Modtag nyheder fra Saint Gobain Habitat Award på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire