Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
14/06-10   -   Pressemeddelelse

Fairtrade action i cyberspace

Spil, vind og støt. Som noget nyt kaster den alternative is-producent Ben & Jerry's sig ud i en anderledes måde at undervise i bæredygtighed og samtidigt indsamle penge til fairtradeformål. Dansk udviklet onlinespil går i luften.

I samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke lancerer Ben & Jerry's et nyt online computerspil, der bl.a. støtter fairtradehandel i Mellemamerika. Spillet, der går under navnet Fair Chance, er et online computerspil, hvor de spilleglade kan blive klogere på bæredygtighed, vinde store præmier og samtidigt støtte et godt formål.

- De to gamle hippier, der i 1978 startede Ben & Jerry's, har en særlig filosofi, der gennemsyrer hele virksomheden. Holdningen er, at der hverken skal produceres eller sælges noget, der er skabt ved at udnytte andre. Og så har vi en regel om, at alle mennesker i produktionskæden skal have en retfærdig del af kagen, siger markedschef for Ben & Jerry's i Norden, John Sjöblom.

Det er baggrunden for, at den danske afdeling har fået udviklet onlinespillet Fair Chance.

- Med onlinespillet vil vi vise, at de til tider tunge emner som bæredygtighed, fairtrade og global opvarmning ikke behøver være kedelige og svært tilgængelige. Det er målet, at vi med lanceringen kan få fat i et nyt og yngre publikum, som på deres egen hjemmebane kan spille og lege sig til betydningsfuld viden om forhold, der berører hele klodens tilstand, siger John Sjöblom..

Spillet og støtten til Mellemfolkeligt Samvirkes fairtradeprojekter har Danmarkspremiere og er et dansk bidrag til is-producentens globale mission om at gå all in på Fairtrade - fra udgangen af 2011 vil samtlige af Ben & Jerry's produkter i Europa være Fairtrade, og resten af verden følger trop i 2013.

Pixeleret ko på bæredygtig mission
Ifølge konceptmagerne bag spillet, kommunikationsbureauet Revolt, er spillet tænkt og udviklet som en interaktiv måde at lave undervisning og indsamling på samme tid.

Undervisning kommer gennem spillets hovedperson, en pixeleret superko, og indsamlingen foregår ved, at alle point fra de 100 bedste spillere omdannes til kroner og øre som doneres til Mellemfolkeligt Samvirkes fairtradeprojekter i Mellemamerika. Pt er har spillerne været med til at indsamle mere end 40.000 kr. til det gode formål.

- Jo flere, der spiller og bliver klogere på Fairtrade og bæredygtighed, jo flere penge kan vi donere. Den X-faktor håber jeg vil være med til, at brugerne i stor stil vil anbefale spillet til andre, siger John Sjöblom..

Brugerne kan dele Fair Chance spillet på diverse sociale onlineplatforme som fx Facebook.

Prøv spillet, der er en hyldest til 80'ernes pixelerede arkadespil, her: http://www.benjerry.dk/

---
Om Ben & Jerry's
Ben & Jerry's Homemade Inc. blev grundlagt i 1978 i en renoveret tankstation i Burlington, Vermont, USA af barndomsvennerne og de dedikerede aktivister Ben Cohen og Jerry Greenfield. De to venner startede deres is karriere med et $5 brevkursus i isproduktion fra Penn State University og en $12.000 investering (hvoraf $4.000 var lånte penge). De blev hurtigt populære i deres lokalsamfund for deres innovative smagsvarianter lavet på frisk Vermont mælk og fløde og store portioner af forskellige ingredienser, som de mente smagte godt den pågældende dag! Selvom de sommetider var uenige om smagskombinationerne, var Ben og Jerry altid enige om, at de var i denne branche for at gøre godt i verden og more sig imens de tjente til føden. Som Jerry sagde "Hvis det ikke er sjovt, hvorfor så gøre det?"

Ben & Jerry's blev lanceret i Danmark i 2005. Første Ben & Jerrys isbar åbnede i Frederiksberg Centret i 2006.

Fairtrade og et bedre klima står højt på agendaen hos Ben & Jerry's. Blandt andet har Ben & Jerry's reduceret deres CO2-udslip ved at omlægge deres transportruter og ved at have udviklet en let nedbrydelig emballage. Deres bondegårde bruger i stigende grad vind- og solenergi, og selv køerne, der leverer mælken til Ben & Jerry's flødeis, er på vej til at blive gjort miljøvenlige gennem forskning i deres foder.

I alt har Ben & Jerry's afsat 2,4 millioner euro over en femårig periode til kampen mod klimaforandringer.

Fakta om Fair Chance
Læs mere om spillet på Ben & Jerry's website: http://www.benjerry.dk/rules/

Relevant information

http://www.benjerry.dk


Billeder


Pressekontakt


Firma

Ben & Jerry´s Danmark
Søndre Ringvej 41-45
2605 Brøndby, Danmark

  26131879
  26131879

http://www.benjerry.dk

Modtag nyheder fra Ben & Jerry´s Danmark på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire