Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
06/10-11   -   Pressemeddelelse

Det sunde tip: Grøntsager, fuldkorn og... Mayonnaise!?

Den er god nok. Ifølge Hjerteforeningen kan mayonnaise med gode umættede fedtsyrer med fordel anvendes som et sundere alternativ i den daglige madlavning. Verdens bedst sælgende mayonnaise kommer fra Hellmann's og består af nøje udvalgte råvarer, som blandt andet æggeblommer fra fritgående høns.

En kilde til det gode fedt med et højt indhold af naturlige og nærende ingredienser. Hvis det ikke er din umiddelbare opfattelse af mayonnaise, er der ekstra god grund til at læse videre. Mayonnaise er nemlig andet end tilbehør til burger og pomfritter og kan i moderate mængder blive en fast del af madlavningen hos den kostbevidste forbruger.

Hvor mayonnaise i mange år har stået på mange danskeres fy-liste ved siden af fastfood og andet syndig spise, skal der nu tænkes ud af buret. Med æggeblommer fra fritgående høns, eddike, vegetabilsk olie og citronsaft, er der nemlig intet farligt fedt at finde i en god mayonnaise.

Anne W. Ravn er diætist og ernæringsekspert. Hun anbefaler danskerne at kombinere det gode fedt med grøntsager og fuldkorn.

- Vi skal generelt spare på fedtet og vælge vores fedtkilder med omhu. Hvis vi spiser groft og grønt, smager det skønt med lidt mayonnaise i dressingen, i sandwichen eller i en lækker dip. Mayonnaise indeholder umættede fedtsyrer, der er gavnende for os og smagen dæmper de bitre stoffer i eksempelvis kål og korn og runder retten flot af.

Vegetabilsk olie som udgør basisingrediensen i mayonnaise er rig på umættet fedt, som er med til at øge det gode kolesterol. Fedtsyresammensætningen har en dokumenteret effekt, der i ikke overdrevne indtag, har gavnende egenskaber. Sådan påviser forsøg, udført af Hjerteforeningen og Unilever tilbage i 2006. Nu da der for alvor er sund kost på menuen, skal mayonnaisen tilbage i køleskabet. Blandt andet som smørelse til madpakken, da det er lettere at fordele på brødet end almindeligt smør og smagsmæssigt hitter hos børnene.


Tre tips der sætter mayonnaise på menuen:

- Erstat smørret i bagningen med mayonnaise. På den måde opnås en ligeså fyldig og rund smag med flere umættede fedtsyrer
- Anvend mayonnaise i den varme madlavning, som for eksempel marinade til både fisk og skaldyr.
- Udskift smørret på madpakken med mayonnaise

Find opskrifter og flere tips og tricks på: http://therevolt.dk/client/hellmanns

--------------

Om Hellmann's Mayonnaise

Hellmann's mayonnaise er siden opstarten i New York i 1912 baseret på grundtanken om at gode produkter kommer fra gode råvarer og anvender derfor nøje udvalgte råvarer. Det har gjort mærket til verdens førende på markedet, der i begrænset mængde er i god tråd med anbefalede kostråd og spisevaner.

Fra fritgående høns med grønt græs under fødderne og blå himmel over hovedet, til olie fra særligt udvalgte solsikke-, og rapsmarker, er resultatet en kvalitetsmayonnaise med standpunkter og god smag i munden, der er rig på den vigtige Omega 3 og vitamin E.

Foretrækker man at skrue ned for kalorierne, findes Hellmann's Mayonnaise også i en light udgave.

Relevant information

http://therevolt.dk/client/hellmanns


Billeder


Pressekontakt


Firma

Hellmann Danmark
Vesterbrogade 62 D 1 tv
1620 København V, Danmark

  +45 24 24 09 47
  +45 24 24 09 47

https://www.facebook.com/HellmannsDanmark

Modtag nyheder fra Hellmann Danmark på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire