Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
31/08-12   -   Pressemeddelelse

Josefine Ottesen støtter børns læsetræning

Den kendte børnebogsforfatter Josefine Ottesen udkommer nu med legelæsningsbogen Trine Trold og Lars Larve, og lancerer samtidig hjemmesiden legelæsning.dk.

Legelæsning er et pædagogisk begreb, der dækker over en metode til at introducere børn til bogstaver og ord på en legende måde, og dermed give dem en tidligere og sjovere tilgang til læsning, hvilket kan være en hjælp til skolestart.

Trine Trold og Lars Larve er en hybrid mellem en højtlæsningsbog og en selvlæsningsbog, hvor børnene kan være med til at skabe og fortælle historien via illustrationerne. Bogen har et læsbarhedsindex (LIX) på 8, hvilket gør den meget velegnet til de allerførste læsere, idet den indeholder korte ord og sætninger.

"Der er rigtig mange børn, som hører billedbøger rigtig mange gange. Til sidst kan de dem faktisk udenad. Så kommer de i skole og skal lære at læse, og så er de dybt frustrerede fordi de der bøger, som de egentlig synes, at de kan - dem kan de slet ikke læse," siger Josefine Ottesen. "Derfor tænkte jeg, at det kunne være rigtig sjovt at lave en bog, der dels kunne fungere som billedbog og dels som højtlæsning, men som også kunne være som en slags stepstone til at begynde at læse selv."

På hjemmesiden legelæsning.dk er det muligt at høre et uddrag fra bogen, at lege med bogstaver og ord, samt at høre bogstavsange. For forældre og andre interesserede er der desuden ideer til, hvordan legelæsning kan benyttes i praksis.

Bogen Trine Trold og Lars Larve kan købes hos internetboghandlen SAXO.com

Relevant information

http://www.saxo.com


Pressekontakt


Firma

Saxo
Strandboulevarden 89, 2 th
2100 København Ø, Danmark

  38150510
  38150510

http://www.saxo.com

Modtag nyheder fra Saxo på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire