Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
02/10-13   -   Pressemeddelelse

Skrivedysten - en online forfatterskole for folkeskolen

SAXO.com lancerer nu en landsdækkende digital forfatterskole, som sætter fokus på skrivelyst og læseglæde for elever i 7.-9. klasse i folkeskolen.

SAXO.com har gennem flere år gennemført gratis, digitale forfatterskoler og mere end 5.000 forfatterspirer har været gennem de forskellige, sjove skriveøvelser.

Idéen med Skrivedysten er at sætte kreativitet og skriveglæde i højsædet, så eleverne bliver styrket i deres tro på egne evner og får redskaber til at blive bedre til at læse og skrive. Det handler i første omgang ikke om kommatering, men meget mere om skriveglæde og lysten til at udtrykke sig kreativt på skrift.


"Børn og unge publicerer allerede i dag i stor stil via sociale medier som facebook og twitter. Vi vil gerne via forfatterskolen give de unge nogle værktøjer, så de bliver endnu bedre til at udtrykke sig skriftligt og får et rum, hvor de kan udveksle erfaringer omkring det at skrive og læse," siger stifter af SAXO.com, Jørgen Balle Olesen.

Det er det faste makkerpar på SAXO.coms forfatterskoler, Ida-Marie Rendtorff og Daniel Zimakoff, der står for undervisningen på Skrivedysten. De har begge stor erfaring med at afholde skrivekurser for både voksne og børn.

Daniel og Ida-Marie deler en række skriveøvelser på video, så skoleklasser i hele Danmark kan se og skrive med online på skrivedysten.dk. Som underviser vælger man selv, om øvelserne skal bruges enkeltvis som et indspark i undervisningen eller f.eks. til en temauge om kreativ skrivning. Hver klasse har desuden deres eget grupperum, hvor man kan læse hinandens besvarelser og kommentere på dem.

Forfatterskolen munder ud i en novellekonkurrence, hvor vinderens klasse inviteres til prisoverrækkelse på BogForum i BellaCenter fredag d. 8. november. Prisen, som udover æren, indbefatter 5.000 kr. til en super klassefest, bliver overrakt af den kendte DR-vært Emil Thorup.

Tilmelding er åben på Skrivedysten.dk, hvor man også kan oprette sin klasse og se alle øvelser.

Relevant information

http://www.skrivedysten.dk


Pressekontakt


Firma

Saxo
Strandboulevarden 89, 2 th
2100 København Ø, Danmark

  38150510
  38150510

http://www.saxo.com

Modtag nyheder fra Saxo på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire