Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
07/10-13   -   Pressemeddelelse

Metroen forvandler sine vægge til Danmarks største bogreol

Når metroens passagerer tager toget mandag morgen, får de sig en litterær overraskelse. Nørreport og Frederiksberg Metro stationer lægger nemlig vægge til Danmarks største bogreol.

Det litterære Danmark står på mandag bag Danmarks største bogreol i landets travleste trafikknudepunkter. Flere tusinde togrejsende kan på mandag opleve Danmarks største bogreol på Nørreport og Frederiksberg Metro stationer. Bag eventet står bl.a. en række kendte forfattere, Post Danmark, Metroen, Google, Clear Channel og hovedarrangøren Danmarks største online boghandel SAXO.com, der vil vise danskerne, hvor let det er at få adgang til gode læseoplevelser. Kulturminister Marianne Jelved støtter også op bag initiativet.

100 meter med neglebidning og røde kinder
Bogreolen er 100 meter lang og sat op som tapet på stationens massive vægge. Passagererne kan gå på opdagelse blandt tusindvis af titler med bl.a. gys, erotik og kogekunst. Hvis man ønsker mere information om bøgerne eller at købe en bog, kan man scanne bogen med sin smartphone og få den leveret med det samme som e-bog eller direkte til postkassen.

Underholdningen er blevet digital, og det er bøgerne også.
Bag bogreolen ligger der et ønske om at få danskerne til at læse mere. 40 pct. af danskerne læser aldrig eller sjældent skønlitteratur, og de yngre generationer benytter sig primært af andre kulturtilbud som musik, film og Youtube - tjenester, der ligger på nettet, og som de unge har hurtig adgang til via smartphones og computere. Underholdningen er blevet digital, og det er bøgerne også. Med bogbranchens nye digitale tjenester kan alle hurtigt få fingrene i både papirbøger, e-bøger og lydbøger via smartphones og tablets.

Kulturministeren: Læsning udvikler os
Kulturminister Marianne Jelved, der netop nu selv lancerer læseinitiativet "Danmark læser", støtter op om projektet og udtaler: "Det er vigtigt, at vi alle læser. Det at læse udvikler os som mennesker, men det styrker også fællesskabet, når vi kan dele læseoplevelsen med hinanden. Det ser vi i dag, hvor litteraturinteresserede mødes foran Danmarks største bogreol. Jeg støtter varmt op om alle initiativer, der får flere mennesker til at opleve glæden ved en god bog."

Fakta om bogreolen
Bogreolen er 3 meter høj og 100 meter lang. Den bliver opført på Nørreport Metrostation og Frederiksberg Metro station. Bag initiativet står hovedarrangøren SAXO.com, Metroen, Post Danmark, Google og Clear Channel.
Projektet bakkes op desuden op af Kulturminister Marianne Jelved.

Man kan opleve bogreolen på Nørreport Metro station og Frederiksberg Metro station fra den 7. oktober til den 31. december.

På åbningsdagen mandag den 7. oktober uddeler arrangørerne "boller og bøger" på stationen, så passagererne kan få sig en bid morgenbrød og en gratis e-bog.

Kontaktoplysninger

· SAXO.com (hovedarrangør): Jørgen Balle Olesen, 40 87 62 10
· Forfatter Jesper Stein: 20 19 42 95
· Post Danmark: Kristian Rask, 21783109
· Google: Jesper Eiby Christoffersen, 50 12 11 55
· Metro Service: Jesper Witt, 22 77 77 49
· Clear Channel: Jens Stener, mobil: 23 83 54 38
· Kulturministeriet: For en uddybende kommentar fra ministeren kontakt kulturministeriets pressetelefon: 22 75 76 61

Links
· Kulturministeriets kampagne "Danmark læser": www.danmarklaeser.dk
· Undersøgelse af danskernes læsevaner: http://www.videnomlaesning.dk/wp-content/uploads/videnom_14_Anne_Sophie_Madsen.pdf

Relevant information

http://www.saxo.com


Pressekontakt


Firma

Saxo
Strandboulevarden 89, 2 th
2100 København Ø, Danmark

  38150510
  38150510

http://www.saxo.com

Modtag nyheder fra Saxo på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire