Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
08/08-12   -   Pressemeddelelse

SKAT lægger igen navn til Phishing angreb

Angreb fra Taiwaneske mailserver er i øjeblikket i gang med en Phishing kampagne rettet imod Danmark.
I håbet om at franarre modtagerne deres kreditkort informationer, blev Danmark i går ramt af et Phishing angreb. Phishing angrebet var maskeret som en mail fra SKAT og lovede at modtageren, ved at indtaste sine kreditkort informationer, ville få 375 kroner tilbage i skat.

Emailen, som er sendt i 2 versioner, er skrevet på dårligt dansk og IT-sikkerhedseksperter fra Stay Secure og Sec4it har fundet frem til at den stammer fra Taiwan.
"For nogen lyder dette angreb måske som en lille ting - det jo kun er 375 kroner - men det er jo slet ikke beløbet det drejer sig om", siger Esben Arnøy Jørgensen, CEO, Stay Secure Danmark.
"For de IT-kriminelle drejer det sig bare om at få fat i så mange kreditkortinformationer som muligt, og ved at skrive et lavt beløb, håber de på at det får folk til at sænke paraderne og, uden at tænke videre over det, indtaste deres kreditkort.

Beløbets størrelse gør samtidig at det er noget man hurtigt glemmer igen, og derfor ikke diskuterer med andre - hvilket igen er til fordel for bagmændene."
"Vi var heldige denne gang", supplerer Kaj Møller Holmqvist, CEO, Sec4it. "Havde bagmændene fået lavet mailen på helt korrekt dansk, ville den nok have snydt mange danskere. Og selvom vi hurtigt opdager angrebet og får blokeret for domænet, behøver et Phishing angreb ikke at være i gang i mange minutter for at bagmændene tjener penge."

Som altid, gælder det at man aldrig bør klikke på eller åbne mails fra folk man ikke kender, eller som virker mistænkelige - og er man i tvivl, så klik ikke i linket i mailen, men skriv hellere selv adressen manuelt i din browser.

Det er ikke første gang SKAT har lagt navn til et Phishing angreb. Sidste gang var i maj, hvor en lignende mail fik SKAT til at melde sagen til politiet og advare om det på deres hjemmeside.

For yderligere informationer, kontakt venligst:

Esben Arnøy Jørgensen
CEO Stay Secure, Danmark
51234421

Kaj Møller Holmqvist
CEO Sec4it ApS
5117 4774

Om Stay Secure og Sec4it
Stay Secure og Sec4it har formet et unikt IT-sikkerhedssamarbejde, som hjælper med at sikre Nordiske virksomheder mod it-kriminelle.Stay Secure er Nordens største virksomhed indenfor ekstern mailscanning. Virksomheden scanner mails og webtrafik for spam og virus for 430.000 brugere i Norden - i alt bliver det til 750 mio. mails hver måned. Den data udnytter Sec4it til at danne et overblik over trusler, og advare de virksomheder, der ønsker det.
Tilsammen kan de to virksomheder stoppe spam og it-kriminelle, der forsøger at tilegne sig data som kontonumre, identiteter mv.


Relevant information

http://www.stayecure.dk


Billeder


Pressekontakt


Firma

Stay Secure ApS
Falkoneralle 7
2000 Frederiksberg, Danmark

  51234421
  51234421

http://www.staysecure.dk

Modtag nyheder fra Stay Secure ApS på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire