Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
04/09-14   -   Pressemeddelelse

Danske kunstnere retter blikket mod Kina

Interessen blandt udøvende danske kunstnere er stor for at møde et kinesisk publikum. Når den danske kultursatsning i Kina skydes i gang i efteråret 2014, vil der være koncerter, udstillinger, symposier, litteratur, moderne dans og børneteater, arrangementer med fokus på arkitektur og kunsthåndværk samt særlige tiltag med fokus på børn og unge på programmet.

Statens Kunstfond støtter projekter for i alt 3 mio. kr. i forbindelse med den danske kultursatsning i Kina, der strækker sig fra september 2014 til juli 2015.

Teater i øjenhøjde
Det kinesiske teaterpublikum vil komme til at opleve store og erfarne danske kompagnier som Odin Teatret, Dansk Danseteater og Granhøj Dans, mens Teatercentrum har koordineret forestillinger for børn og unge med Gazart, Grønnegade Teater, Teater Hund og Uppercut Teater. Dansk børneteater fortsætter den helt unikke danske tradition for at møde børnene i øjenhøjde med forestillinger på venues i bl.a. Beijing, Shanghai og Xi'an. Der vil desuden blive afholdt seminarer med henblik på de mere professionelle kinesiske scenekunstmiljøer.

Flere end 70 koncerter med danske artister
Danske musikere, orkestre og ensembler inden for alle genrer er allerede markant til stede på kinesiske festivaler og koncertsteder, men i 2014 og 2015 vil programmet blive intensiveret med op mod 70 danske koncerter i Kina, bl.a. en række jazz- og rocknavne som Sinne Eeg, Six City Stompers, Emil de Waal + Spejderrobot, Broke, Shotgun Revolution, Bottled in England samt de klassiske ensembler Ars Nova Copenhagen og Scenatet. Også musik for børn og unge bliver præsenteret med koncerter i kinesiske skoler og institutioner med de danske orkestre Phønix og Body Rhythm Factory.

Arkitekturudstilling med mennesket i centrum
I oktober 2014 åbner Central Academy of Fine Art (CAFA) i Beijing udstillingen "Mennesker i centrum - dansk velfærdsarkitektur 1945-2014", der sætter fokus på arkitekturens betydning for opbygningen af den danske velfærdsstat og samtidig undersøger, hvordan nutidens danske arkitekter tager udgangspunkt i mennesket i forbindelse med restaurering, transformation og nybyggeri. Udstillingen følges op med et seminar med deltagelse af danske og kinesiske arkitekter og byplanlæggere, der sætter fokus på bæredygtig udvikling i Kinas udkantsområder.

Danske kunstnere på længerevarende ophold i Kina
Som en del af den dansk-kinesiske kulturudveksling kommer i alt fem danske billedkunstnere på længerevarende residency ophold i Kina i 2014 og 2015. I foråret 2014 var Sofie Holten tre måneder hos "Three Shadows Centre For Photography", mens kunstnerduoen benandsebastian netop har indledt et seks-måneders ophold hos "Institute For Provocation" i Beijing. Kunstnerne får her mulighed for at arbejde med både kunstnerisk research og produktion af værker, ligesom de mødes og udveksler ideer og erfaringer med den kinesiske kunstscene.

13 danske forlag på bogmesse i Beijing
I den forgangne uge (27-31. august) har 13 danske forlag og litterære agenter deltaget på verdens tredjestørste bogmesse, Beijing International Book Fair i Beijing, på en fællesnordisk stand. Indsatsen har til formål at promovere dansk litteratur og styrke den danske interesse for kinesisk litteratur. Forud for bogmessen i Beijing har 10 kinesiske forlæggere været på besøg på en række forlag og litterære institutioner i Norden. Indsatsen forventes bl.a. at blive fulgt op med et kinesisk - nordisk oversætterseminar i 2015.

Workshop og seminarer om dansk smykkekunst
I oktober og november 2014 inviterer smykkeuddannelsen på CAFA i Beijing to udvalgte danske smykkekunstnere på et fagligt udvekslingsprogram, der indbefatter master classes og workshops. Smykkekunstnerne er udvalgt i et samarbejde mellem CAFA og Legatudvalg for Kunsthåndværk og Design.

Fakta om kultursatsningen i Kina
Statens Kunstfond har ydet tilskud til projekter i Kina for i alt 3 mio. kr. på områderne arkitektur, billedkunst, kunsthåndværk og design, musik, litteratur og scenekunst. Den dansk-kinesiske kultursatsning er blevet til på baggrund af et tæt samarbejde mellem Kulturministeriet, Det Danske Kulturinstitut og Den Danske Ambassade i Beijing, samt Statens Kunstfond, danske kulturinstitutioner, kunstnergrupper og enkeltstående kunstnere. De kinesiske samarbejdspartnere består af kulturinstitutioner og -aktører samt det kinesiske kulturministerium. Indsatsen er forankret i Det Internationale Kulturpanel, som er et tværministerielt organ bestående af bl.a. Udenrigsministeriet, Kulturministeriet, Erhvervs- og Vækstministeriet og Statens Kunstfond.

Læs mere om samarbejde, økonomi og konkrete projekter i Kina på www.kulturstyrelsen.dk

Pressekontakt

Marie Sæhl
  2986 2293

Firma

Statens Kunstfond
H.C. Andersens Boulevard 2
1553 København V, Danmark

  33 74 45 00
  33 74 45 00

http://www.kunst.dk/

Modtag nyheder fra Statens Kunstfond på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire