Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
31/01-11   -   Pressemeddelelse

Mongolsk strubesang i Lyngby Kulturhus 3. februar

Seks musikere og sangere fra Akademiet i Houhot i det Indre Mongoliet, Kina, optræder med kinesisk folkemusik og mongolsk strubesang i Lyngby Kulturhus, Kuhlausalen, den 3. februar kl. 19.30. Koncerten finder sted i forbindelse med det kinesiske nytår og er blevet til i et samarbejde mellem Kunstnersammenslutningen Corner og Lyngby-Taarbæk kommune.

Mongolsk strubesang er en yderst sjælden sangteknik og mestres i dag kun af et fåtal i verden. Derfor er den mongolske strubesang optaget på Unescos liste over bevaringsværdi kultur, så den form for musikalsk færdighed ikke dør ud.

Kontakten til de kinesiske musikere og sangere er opstået i forbindelse med Corner-kunstner Lars Ravns ophold på det kinesiske universitet i Houhot sidste år, hvor han arbejdede samme sted, som musikerne og sangerne, og gennem Corners kinesiske medlem Tong Wang, der bor og arbejder i Houhot.

Jubilæum i år
Corner har været knyttet til Kina siden 1930'erne på grund af sin figurative og fortællende kunst. En kunstart der i 1930'erne og 40'erne ikke var "in" i tidens Danmark, hvor den abstrakte bølge med blandt andet COBRA-bevægelsen var oppe i tiden.

En af Kinas fineste og mest berømte kunstmalere, Qi Baishi, var medlem af Corner fra 1954 og frem til sin død i 1957.

I år er det 50 år siden, at Corner 1961 blev inviteret til at udstille i den forbudte by i kejsernes palads i Peking. Denne udstilling initieredes af et anden kinesisk Corner-medlem, maleren He Tianjian, som ligesom Qi havde en solid baggrund i klassisk kinesisk maleri og var aktiv i det kinesiske kunstnerforbund. He Tianjian sørgede for, at Corner fik en officiel invitation til at udstille i den forbudte by, som en af de første internationale, udenlandske udstillinger i Kina.

Corner til Kina
I de senere år er kontakten til Kina intensiveret. Flere af Corners kunstnere har udstillet i Houhot i Indre Mongoliet i 2009, og i 2011 gentages succesen med ca. 10 af Corners kunstnere i Fujian provinsen, mens det samme antal kunstnere fra Kina vil tage til Danmark og udstille. Samarbejdet går ud på, at ca. 10 kinesiske kunstnere maler det danske landskab, mens de danske kunstnere tager til Kina i en længere periode og maler kinesisk landskab. Værkerne fra de danske og kinesiske kunstnere udstilles i januar 2012 i Kunstcentret Silkeborg Bad.

Relevant information

http://www.corner.dk


Billeder


Pressekontakt


Firma

Corner
Toftebæksvej 2
2800 Lyngby, Danmark

  20 78 28 95
  20 78 28 95

http://www.corner.dk

Modtag nyheder fra Corner på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire