Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
09/10-09   -   Pressemeddelelse

En halv million til velgørenhed på Danmarks største online auktion

Online auktionen QXL har i løbet af året samarbejdet med en lang række velgørenhedsorganisationer og status viser, at QXL's brugere samlet set vil bidrage med en overraskende halv million kroner til velgørende formål i 2009.
Kun fantasien kan sætte grænser for, hvordan man indsamler penge til godtgørende formål. I løbet af 2009 har en lang række velgørenhedsorganisationer således valgt at sætte diverse effekter og oplevelser på auktion hos online auktionen QXL, som nu konkluderer at godt og vel 500.000 danske kroner bliver overbragt til velgørende formål i 2009.

De kendte sælger
Online auktionen har i den gode sags tjeneste huset alt fra designerkjoler til billetter og gavekort, men det der indbringer flest penge er, når kendte bidrager til auktionerne. Og auktioner med 'kendis-faktor' har der været mange af. En lang række malerier, signerede t-shirts, gulplader og endda Bryan Adams signerede guitar har været under hammere, og samlet set indbragt 326.070 kroner.

"Jeg tror, det er tanken om at eje noget unikt, der er årsagen til at netop auktioner, der involverer kendte er så attraktive. Her har man mulighed for eksempelvis at erhverve sig sit helt store idols aflagte guitar eller spillertrøje og samtidig støtte en god sag, som danskerne er rigtig gode til", siger kommunikationschef i QXL, Hanne K. Larsen.

Masser af overskud trods krise
En undersøgelse foretaget af Kræftens Bekæmpelse i 2008 viser, at danskerne generelt er gode til at støtte velgørende formål. Mange støtter indsamlinger, foreninger og køber lodsedler, og hver dansker giver i gennemsnit 800-1200 kroner til velgørenhed. Et tal der er stigende, siger markedschef i Kræftens bekæmpelse, Poul Møller. En anden undersøgelse om emnet foretaget af Lektor Lars Skov Henriksen fra Aalborg Universitetscenter i 2006 konkluderede, at stigningen i danskernes bidrag til velgørenhed skyldtes, at de havde flere penge mellem hænderne, og han afviste den gang ikke, at bidragene kunne falde hvis konjunkturerne ændrede sig. Men det viste sig ikke at være tilfældet. I hvert fald ikke hos QXL:

"Vi har bestemt ikke kunne mærke, at danskerne har været ramt af krise, og har haft rekord høje bidrag fra vores brugere i år", siger Hanne K. Larsen.

Satser på en halv million
Indtil videre har QXL's brugere i 2009 støttet velgørenhed for 424.376 kroner, men der er flere tiltag på vej.

"I øjeblikket har vi auktioner i samarbejde med TV3 og Kræftens Bekæmpelse, hvor man kan blandt andet kan købe billetter til bilprogrammet Top Gear eller byde på en fodboldrejse i selskab med Carsten Werge, auktioner der allerede samlet set har indbragt 12.180 kroner. Derfor tør jeg godt satse på, at vi inden året er omme runder en halv million til godtgørende formål", siger Hanne K. Larsen

Men det slutter ikke her. Efter efterårsferien byder QXL igen på en spændende auktion denne gang i samarbejde med Breast Friends, hvor en række kendte danskere er "på menuen", men hvad et betyder, må man vente og se.

http://www.qxl.dk/search/search.asp?txtSearch=&Catg=1&onlynewauction=0&InTitleAndDesc=0&catalog=7&txtUser=Brystgalla_p01&CategoryType=0&ArticleType=0&Zip=&ZipRange=0&Adv=1&pagesize=30&ListingSort=1&Gallery=1

Relevant information

http://www.qxl.dk


Pressekontakt


Firma

QXL Ricardo Danmark A/S
Lindgreens Allé 12, 3
2300 København S, Danmark

  20 29 25 10
  20 29 25 10

http://www.qxl.dk

Modtag nyheder fra QXL Ricardo Danmark A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire