Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
19/05-06   -   Pressemeddelelse

Skab frodigt haveliv med klematis

Med sine kønne farver og frodige løv sætter klematistyperne montana kolorit på enhver have. Netop nu er det højsæson.

Med sin lyse midte og mørkrosa blade tiltrækker montana 'Freda' sig opmærksomheden i haven. Den blomstrer i maj og juni og er derfor på sit højeste nu.
Montana 'Marjorie' er ligeledes en plante, som øjet hurtigt dvæler ved. Ikke mindst på grund af sit utroligt smukke løv med et bronzeagtigt skær samt de dobbelte blomster.

Montanatyperne er de mest frodige klematistyper, der findes. De bliver fem til otte meter høje og kaldes i daglige tale bjergskovranker, fordi de stammer fra bjergområder i Midt- og Vestkina. Planten elsker at klatre og er skabt til det, så giv den et hegn, et espalier eller en pergola at slynge sig op ad.

Gartneriet Westerly producerer mange montanatyper og ifølge ejeren, Conny Enevoldsen, skal man ikke tøve med at afprøve denne type klematis i sin have.

- De står stille og roligt og passer sig selv. Der går sagtens fem-seks år, uden at man skal beskære dem. Derefter kan man studse dem lidt efter behov. For eksempel hvis blomsten har forvildet sig op i en tagrende, fortæller hun.

Montanatyperne findes fra den helt rene hvide over alle nuancer af rosa til den dybeste pink. Udover de smukke farver, dufter nogle af dem. Montana 'Wilsonie' dufter svagt af chokolade, mens andre typer har vanilleduft.

Montanatyperne blomstrer her i forsommeren og har en mindre genblomstring senere på sommeren. Derfor er det oplagt at supplere med en anden type klematis, for eksempel viticella. Den type blomstrer fra juli og til frosten sætter ind. Ved at kombinere planterne på den måde får man samtidig glæde af montanatypernes gyldne løv i lang tid endnu.

Gartneriet Westerly har specialiseret sig i slyngplanter, som der produceres 40.000 eksemplarer af om året. Størstedelen er klematis, men der produceres også brombær, humle, kaprifol m.m. på gartneriet. Westerly blev etableret i 2004 og har 2000 m2 under tag samt et større udendørs areal. Conny Enevoldsen ejer og driver gartneriet sammen med sin mand Georg Holk Lauridsen. Planter fra Westerly kan købes på planteskoler landet over.

Relevant information

http://www.westerly.dk


Pressekontakt


Firma

Westerly v/ Conny Enevoldsen
Højgårdsvej 4, Sædding
6900 Skjern, Danmark

  8688 3462
  8688 3462

http://www.westerly.dk

Modtag nyheder fra Westerly v/ Conny Enevoldsen på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire