Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
28/05-13   -   Pressemeddelelse

Citroën sætter Toyota til vægs

Applus Bilsyns store varebilsstatistik placerer overraskende Citroën Jumper foran Toyota Hiace, når det drejer sig om fire år gamle varebiler synet i 2012. Japaneren viser sig dog stadig som en gedigen varebil i alle årgange.

Citroën har produceret en stærk Jumper i årgang 2008. Det er konklusionen ovenpå Applus Bilsyns store varebilsstatistik. 34,3 fejl pr. 100 syn af den pågældende model og årgang. Rundt regnet opdager den bilsagkyndige med andre ord blot en fejl, for hver tre Citroën Jumper årgang '08 der ruller ind i synshallen. Det halter dog lidt mere med de ældre årgange. Ser man på Citroën Jumper fra 2006, ligger den placeret midt i feltet, mens den i årgang 2004 er at finde på jumbopladsen.

Overraskende og lige efter bogen
"Jumper'en har ikke blot lidt færre fejl end den næstbedste varebil men betragteligt færre fejl, og det er ret overraskende. Til gengæld er det lige efter bogen, at Toyota dominerer toppen af listerne i de forskellige årgange", siger adm. direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

For de fire år gamle varebiler har Iveco Daily flest fejl med 98,4 fejl pr. 100 syn. Det er flere fejl end en 12 år gammel Toyota Hiace. Toyota er i det hele taget klart bedste varebil set over alle årgange, og netop Hiace skiller sig ud med en model i top 3 for samtlige aldersgrupper.

Faktaboks: Sådan er statistikken udarbejdet
Statistikken omfatter alle varebiler synet i 2012. For at indgå i statistikken skal en varebilmodel i den pågældende årgang have været synet mindst 100 gange. Herefter udarbejdes en fejlstatistik på antal fejl pr. 100 syn. Undersøgelsen omfatter kun varebiler, og fejlstatistikken er udelukkende opgjort på baggrund af synsrelaterede fejl, som ofte kan have betydning for færdselssikkerheden.

Se alle statistikkerne i statistiksektionen på www.bilsyn.dk

Relevant information

http://www.bilsyn.dk


Pressekontakt


Firma



, Danmark

  +45 2092 4565
  +45 2092 4565

http://www.facebook.com/group.php?gid=41415558835

Modtag nyheder fra på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire