Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
08/08-16   -   Pressemeddelelse

Folketingskandidat vil debattere socialdemokratiske værdier i en globaliseret verden

"Hvis Socialdemokratiet skal være en lige så dominerende politisk faktor i det 21. århundrede, som vi var i det sidste, skal vi sørge for at holde os i bevægelse. Det kræver ideudvikling, intern debat og kamp for idealerne."

Rasmus Stoklund Holm-Nielsen er folketingskandidat for Socialdemokratiet i Halsnæs- og Frederikssundkredsen. Den 32-årige politiker mener, der mangler en overordnet debat om sit partis værdier i en verden, hvor globaliseringens konsekvenser for danskerne på godt og ondt er blevet større siden den kolde krigs afslutning, Sovjetunionens sammenbrud, internettets udbredelse og det øgede samarbejde i EU med menneskers og varers fri bevægelighed over landegrænser. Det har ifølge Rasmus Stoklund Holm-Nielsen udfordret Socialdemokratiet, og Socialdemokratiet bliver kun det vigtigste danske parti i det 21. århundrede, hvis man formår at drage omsorg for danskernes hverdag, tryghedsfølelse og fremtidsdrømme, og for at få gang i den nødvendige debat, har Rasmus Stoklund Holm-Nielsen nu skrevet bogen Til Blå Bjarne.

"Hvis Socialdemokratiet skal være en lige så dominerende politisk faktor i det 21. århundrede, som vi var i det sidste, skal vi sørge for at holde os i bevægelse. Det kræver ideudvikling, intern debat og kamp for idealerne."
Sådan skriver Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen (A), i forordet til Rasmus Stoklund Holm-Nielsens nye debatbog Til Blå Bjarne, der udkommer på Skriveforlaget den 18. august. I bogen reflekterer Rasmus Stoklund Holm-Nielsen blandt andet over partiets situation efter fire år i regering, hvor opbakningen til Socialdemokratiet på Christiansborg i perioder ramte hidtil usete dybder, og han tager fat på centrale og ømtålelige temaer, som for eksempel om det 100 år lange forhold mellem Socialdemokratiet og De Radikale kan overleve i det 21. århundrede, eller om de radikale venner har bevæget sig for langt til venstre i værdipolitikken og for langt til højre i fordelingspolitikken?
"Formålet med min bog er ikke at slå på det parti, der siden det 20. århundredes begyndelse uden sammenligning har gjort mest for at sikre almindelige danskere bedre levevilkår. Socialdemokratiet er fortsat det parti i Danmark, der står som den største garant for at sikre en universel velfærdsstat, som tilgodeser alle befolkningsgrupper, men partiet har behov for løbende at udvikle sig og tilpasse sig nye udfordringer. Hvad der i bogen kan opfattes som kritik af Socialdemokratiet, skal således mere ses som ideindspark og oplæg til debat, som ikke mindst er nødvendige, fordi flere andre partier - i det mindste ved deres kommunikation med roser til velfærdsstaten - bejler til at overtage Socialdemokratiets rolle," siger Rasmus Stoklund Holm-Nielsen.

Den Blå Bjarne, debatbogen er dedikeret til, er en modelperson, Socialdemokratiet opfandt, og som repræsenterer et lidt karikeret segment af privatansatte faglærte mænd i blåt Kansas-arbejdstøj, der siden 2001 har stemt på Venstre og Dansk Folkeparti i stedet for Socialdemokratiet, og hvis Socialdemokratiet ikke nu eller i fremtiden formår igen at blive Blå Bjarnes førstevalg, er partiets afstand til den historiske rolle ifølge Rasmus Stoklund Holm-Nielsen blevet for stor.

Rasmus Stoklund Holm-Nielsen giver gerne interviews. Kontakt via 50 74 41 85 eller rasmusstoklund@gmail.com.

Rasmus Stoklund Holm-Nielsen (f. 1984) er socialdemokratisk folketingskandidat i Halsnæs- og Frederikssundkredsen. Rasmus har tidligere været formand for den socialdemokratiske studenterforening Frit Forum i København.

Titel: Til Blå Bjarne
Forfatter: Rasmus Stoklund Holm-Nielsen
Pris: 99 kroner
Sideantal: 215
ISBN: 978"87"93308"85"5
Udgivelsesdato: 18. august 2016
Kan købes hos: Alle landets boghandlere, diverse netboghandlere og skriveforlaget.dk

Pressekontakt

Mikael Strøm Eriksen
  +45 31 26 11 51

Firma

Skriveforlaget
Nannasgade 28
2200 København N, Danmark

  +45 31 26 11 51
  +45 31 26 11 51

http://www.skriveforlaget.dk

Modtag nyheder fra Skriveforlaget på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire