Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
23/08-21   -   Pressemeddelelse

50 år med et kosteskaft i loftet



Kapelmester Klaus Strand-Holm, der i 2013 kunne fejre sit 50 års musikerjubilæum, bliver nu efterfulgt af sit eget gennembrudshit ”Bank 3 Gange”, der under sine 14 uger på Dansktoppen ramte førstepladsen i august 1971 og gjorde Klaus & Servants landskendte på en sommer.

Blandt det modne publikum er ørehængere som ”Herstedvester”, ”Herlig Herlig”, ”Ring Ring”, ”En sommerdag på Øresund” og ”Den Bedste Pige” sandsynligvis nogle de hits, som folk med det samme forbinder med det populære underholdningsband Klaus & Servants.

Men det var ”Bank 3 Gange”, der med et trylleslag gjorde den unge Klaus Strand-Holm og hans Servants landskendte. I sommeren 1971 strøg hittet ind på Dansktoppen og lå der i 14 uger. I august ramte det førstepladsen første gang og havde førerpladsen i fire uger i træk.
- Derfor regner vi nummeret for Klaus & Servants gennembrudshit, fortæller Klaus Strand-Holm, som i maj kunne fejre 70 års fødselsdag med en fødselsdagskoncert, der på grund af Corona-regler blev gennemført online på Facebook.

Mega-hit ved en tilfældighed
Her var ”Bank 3 Gange” også med, og som med så meget andet her i livet var det lidt en tilfældighed, der i sin tid førte nummeret til tops på hitlisterne. Klaus & Servants var dengang i stald hos pladeselskabet RCA, hvor direktøren hed Leif Risell. Han havde fundet en melodi til bandet, men Klaus Strand-Holm protesterede over at skulle synge fire stavelser i en frase på tre stavelser.

Det var Tony Orlando & Dawn, der i den engelske version sang ”Knock Three Times”, og for at skulle få melodi og tekst til at passe på dansk, skulle Klaus synge ”Bank 3 Gange”. Det passede ham mildt sagt ikke.
- Det kan du bli’ nødt til, sagde Leif Risell, men blev udfordret af den dengang 20-årige musiker:
- Helt ærligt, Leif. Kan jeg ikke synge ”Slå tre slag” eller noget andet med tre stavelser?
Efter en længere diskussion kom pladedirektøren med et tilbud:
- Du synger ”Slå tre slag”, som du foreslår, og hvis pladen sælger mindre end 5.000 singler, betaler du regningen for de studietimer, vi har brugt på vores to sessions. Eller du synger ”Bank 3 Gange”, og så skal du slippe for at blive hængt, hvis pladen bliver et flop.

Den stædige musiker gav efter og sang ”Bank 3 Gange”, og seks uger senere var Klaus & Servants nummer ét på Dansktoppen. Tre måneder senere kunne de konstatere et salg på langt over 5.000 singler. Og i denne sensommer kan nummeret altså fejre 50 års jubilæum og efterspørges stadig, når bandet spiller ved musikshows og arrangementer over hele landet.

41 albums - og et nyt på vej
Klaus Strand-Holm er stadig særdeles aktiv på den danske musikscene og en af de mest produktive kunstnere i dansk Showbizz gennem tiderne. 41 albums er det foreløbig blevet til - og striber af hits, der uanset musiksmag kan få de fleste til at swinge med enten i sofaen, ved cafébordet eller på dansegulvet.
- Vi har benyttet Corona-nedlukningen til at gå i studiet og indspille en række nye numre. Til oktober udgiver vi således album nummer 42 med titlen ”Ta’ JA-hatten på”, hvor jeg allerede nu kan afsløre indeholder et par numre i tysk schlager-stil, der også er populær hos det danske publikum, fortæller en tydeligt forventningsfuld Klaus Strand-Holm.

Nye TV-shows og en Danmarks-turné
Ud over pladelanceringen forbereder Klaus og hustruen Karin sig i denne tid på nye tv-optagelser af musikshowet Syng Med & Tip Et Hit, der vises på dk4 til efteråret. Og til januar genoptager musikshowet Dansk Slager Parade sin Danmarks-turné, hvor Klaus & Servants sammen med et hold af folkekære solister kommer til 20 danske byer for at sprede musikalsk glæde og stemning for det trofaste publikum.


Relevant information

Klaus & Servants
www.klausogservants.dk


Billeder


Pressekontakt

Karin og Klaus Strand-holm
  55 99 21 95
Lindskov Communication
  70261979

Firma

Key Sound ApS
Stadionvej 15
4720 Præstø, Danmark

  55 99 21 95

www.klausogservants.dk ​

Modtag nyheder fra Klaus & Servants på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire