Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
16/09-15   -   Pressemeddelelse

Danmarks største og ældste dyrehospital fylder 100 år



AniCura Københavns Dyrehospital fejrer 100 års fødselsdag lørdag den 19. september.

Her inviterer dyrehospitalet indenfor til Åbent Hus for at fejre 100 års dagen.

"ŸDyrehospitalet rummer en spændende historie, der afspejler samfundets udvikling, og den glæder vi os til at fortælle til vores mange kunder fra Sydhavnen og Valby. Oprindeligt hjalp vi større dyr, men op gennem 50'erne og 60'erne, hvor folk fik flere penge, steg antallet af kæledyr markant. Det betød, at vi lagde vores forretning om, og 100 år senere er vi i dag Danmarks største dyrehospital for kæledyr," siger adm. direktør hos AniCura Københavns Dyrehospital, Jens Eslau.

Oprindeligt kun for heste
Oprindeligt stiftede Foreningen for Dyrenes Beskyttelse dyrehospitalet i 1915 for at skaffe dyrlægehjælp til de tusindvis heste, der blev brugt til at transportere mennesker, varer og gods rundt i hovedstaden. I første omgang lå adressen i København NV, men i 1976 flyttede dyrehospitalet til Sydhavnen, og her har det ligget siden.

Trods 100 år på bagen er dyrehospitalet imidlertid stadig i voksealderen. I maj slog dyrlægerne dørene op til 435 ekstra kvadratmeter og seks nye operationsrum. Samtidig har dyrlægerne fået et nyt laboratorie og en MR-skanner og blev i 2013 en del af Skandinaviens største dyrehospitalskæde AniCura.

"ŸVi adskiller os fra andre dyrlæger, fordi vi er lidt over 50 ansatte, hvilket er meget i vores branche. Men allervigtigst så er vi det dyrehospital herhjemme med flest ekspertiser og specialer hos dyrlægerne. Det betyder, at vi kan tilbyde kunderne nye behandlinger af en meget høj kvalitet, og at vi kan løse stort set alle opgaver under samme tag, så kunden sparer tid," siger Jens Eslau.

AniCura Københavns Dyrehospital gennem 100 år

· 1915: Foreningen for Dyrenes Beskyttelse stifter dyrehospitalet på Emdrupvej, København NV. I første omgang behandles primært transportheste

· 1976: Dyrehospitalet flytter til Poppelstykket 11, hvor det ligger i dag og kun behandler kæledyr

· 1987: Udvidelse giver plads til 50 indlagte patienter. Dyrlæge Ingeborg Mølbak overtager halvdelen af dyrehospitalet.

· 2013: Dyrehospitalet er Damarks største kæledyrshospital og bliver en del af kæden AniCura

· 2014: 14.000 årlige kunder, hvoraf hovedparten kommer fra Sydhavnen og Valby

· 2015: Dyrehospitalet udvider med 435 m2 og får bl.a. nye operationsstuer, zoneinddeling, nye scannere og nyt laboratorie

Billedtekst
Der er sket meget med Danmarks ældste dyrehospital, AniCura Københavns Dyrehospital, siden dette foto blev taget i begyndelsen af 1940'erne.

Relevant information

Læs mere om dagen her
http://www.anicura.dk/kobenhavns-dyrehospital/aktuelt/nyheder/anicura-kobenhavns-dyrehospital-100-ar/


Billeder


Pressekontakt

Jens Eslau
Adm. direktør og dyrlæge
  36175711
  24944124

Firma

AniCura Københavns Dyrehospital
Poppelstykket 11
2450 Sydhavnen, Danmark

  36175711

http://anicurakbh.dk/

Modtag nyheder fra AniCura Københavns Dyrehospital på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire