Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
13/08-15   -   Pressemeddelelse

Lov om ansættelsesklausuler udskudt

Lovforslaget om en samlet lov om ansættelsesklausuler, der skulle have været på den politiske dagsorden, og endeligt vedtaget i starten af juni 2015, men lovforslaget er blevet sat på standby i forbindelse med folketingsvalget i juni 2015.

Den nye beskæftigelsesminister, Jørgen Neergaard Larsen (V), har endnu ikke genfremsat lovforslaget, hvilket efterlader et vist tomrum om, hvorvidt job-, kunde- og konkurrenceklausuler m.v. fremadrettet vil blive tilladt eller ej.

Såfremt lovforslaget bliver genoptaget, skal lovgivningsprocessen starte helt forfra, dvs. lovforslaget igen skal sendes til første behandling og eventuel udvalgsbehandling - og det må derfor forventes, at en eventuel endelig lov tidligst bliver i 2016.

Kort om lovforslaget

Lovforslaget havde til formål at samle særreguleringen af job-, kunde-, konkurrenceklausuler m.v. i én samlet lov, herunder erstatte den nuværende jobklausullov og de særlige bestemmelser i funktionærlovens §§ 18 og 18a.

Lovforslaget indeholdte skærpende vilkår om klausulerne, herunder at jobklausuler (med få undtagelser) skulle forbydes, samt at kunde- og konkurrenceklausuler m.v. kun var gyldige (for alle typer af arbejdstagere), såfremt nogle nærmere betingelser var opfyldt.

Indtil lovforslaget eventuelt genfremsættes og bliver vedtaget, vil de nuværende love og regler stadig være gældende, herunder de særlige regler for funktionærer vedrørende kunde- og konkurrenceklausuler.


Relevant information

Læs mere om ansættelsesret mv.
http://www.selskabsadvokaterne.dk/advokat/ansaettelsesret/


Pressekontakt

Troels Wenzel Østergaard
Presseansvarlig
  45 23 00 10

Firma

Selskabsadvokaterne
Engelsborgvej 29, 2. th
2800 Kgs. Lyngby, Danmark

  78731295

http://www.selskabsadvokaterne.dk/

Modtag nyheder fra Selskabsadvokaterne på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire