Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
02/09-15   -   Pressemeddelelse

Fremtidens videnskabsfolk føres sammen på Sjælland

25 unge forskere med i BIOPRO World Talent Campus 2015. Minister er begejstret for det internationale tiltag.

− Det er en fremragende måde at skabe netværk på og dermed finde nogle mulige fremtidige samarbejdspartnere. For i dag handler videnskab om at samarbejde med andre forskere.

Ordene kommer fra tyske Robin Schumacher, en af deltagerne i årets BIOPRO World Talent Campus. BIOPRO, der er et forskningssamarbejde mellem to universiteter og fem biotekvirksomheder på Sjælland, har med støtte fra Novo Nordisk Fonden inviteret 25 unge forskere fra hele verden til at være sammen i uge 34 for at møde ligesindede og for at se, hvad Danmark - og i særdeles Sjælland - rummer af karriere- og samarbejdsmuligheder.

Kommer fra hele verden
Det er tredje gang, at denne campus afvikles, og den tiltrækker vitterligt unge fra hele verden. I år fra blandt andet Sydkorea, Indien, Nord- og Sydamerika. Isuru Udugama kommer helt fra New Zealand, hvor han som kemiingeniør er i gang med en ph.d. på universitetet i Auckland. Det er især Novo Nordisks medvirken i BIOPRO, der har tiltrukket ham.
− Min mor bruger insulin, så jeg har i mange år været bekendt, at der var en dansk virksomhed, der hed Novo Nordisk. Inden jeg kom hertil, var det min opfattelse, at Danmark levede af at dyrke korn. Jeg er ret overrasket over, hvor stor den danske biotek-branche er. Lige nu arbejder jeg inden for olie og gas, men som priserne udvikler sig der, er der måske mere fremtid i en karriere inden for biotek, siger Isuru Udugama, der afslutter sin ph.d. om et halvt år og derefter godt kan finde på at søge job i USA eller Europa.

Daniela Quintanilla er fra Mexico, men har i øjeblikket en ph.d.-stilling på DTU i Lyngby. Her forsker hun i fermenteringsteknologi i enzymproduktion. Også hun er forbavset over omfanget af den danske biotek-industri.
− I kraft af mit fagområde kender jeg naturligvis en del til Novozymes, men her på campus er jeg med i en gruppe, der arbejder med en opgave om Novo Nordisk. Vi besøgte fabrikken i Kalundborg onsdag. Det var meget imponerende. Dels hvor stort produktionsanlægget er, dels hvor åbne de var over for os. Det var tydeligt, at Novo Nordisk virkelig ønskede at give os viden, siger Daniela Quintanilla, der også ser World Talent Campus som en god mulighed for at danne et netværk til sin fremtidige karriere.

For Robin Schumacher er det internationale miljø på campus en klar gevinst. Han er fra Tyskland, har læst i Schweiz og er nu i gang med sin ph.d. på det tekniske universitet i Delft, Holland. Dette universitet har haft studerende med alle de tre gange, der har været World Talent Campus.
− Så jeg har hørt meget godt om det og søgte om at komme med i år, fordi programmet er spændende, når man som jeg forsker i gæringsprocesser. Vi er blevet præsenteret for de fem virksomheder, der er med i BIOPRO, og det er bestemt tænkeligt, at jeg vil søge et job heroppe, når jeg har min ph.d. om to år. Der er nogle spændende muligheder, kan jeg se. Jeg har også fået nogle gode input til min forskning, fortæller Robin Schumacher.

Åbenhed overrasker
De udsagn, som de tre unge deltagere kommer med, falder helt i tråd med campussens formål, siger Jesper Bryde-Jacobsen, direktør for BIOPRO.
− Vi vil gerne anspore de unge til at danne netværk, men også få et indblik i den danske biotek-branche, der er på højt internationalt niveau og derfor en attraktiv karrieremulighed. Og som det helt unikke er vores campus et mix af undervisning og praktiske opgaver, hvor deltagerne kommer helt tæt på virksomhederne og skal løse nogle helt konkrete problemstillinger. Måske kommer de unge ikke med en fuldt brugbar løsning, men de har altid nogle ideer og vinkler, der kan inspirere virksomheden.
− At vi har nogle spændende biotekvirksomheder i Danmark, tror jeg, at de fleste af deltagerne ved på forhånd. Men de bliver altid meget overraskede over, hvor åbne virksomhederne er over for dem. Og det kommer også bag på dem, at universiteter og virksomheder har så indgående et samarbejde, som vi har i BIOPRO, siger Jesper Bryde-Jacobsen.

Politisk begejstring
− Et internationalt udsyn er i en globaliseret verden enormt vigtigt for studerende, uddannelsesinstitutioner og virksomheder. Derfor kan jeg kun bakke op om initiativer som BIOPRO-partnerskabet og World Talent Campus. Forhåbentlig er de både med til at gøre os klogere, skabe frugtbare netværk i udlandet og tiltrække dygtige udlændinge til Danmark for at studere og arbejde, siger uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen.

Ministerens positive syn på initiativet deles af regionsrådsformand Jens Stenbæk:
− Region Sjællands bioteknologiske virksomheder ligger i den globale superliga, og med World Talent Campus bliver det globale potentiale endnu en gang understreget. Det er mit store håb, at virksomhederne i den sjællandske biotekklynge kan blive ved med at befrugte hinanden, som vi har set i samarbejdet omkring BIOPRO, og at de samtidig kan tiltrække nye talenter fra ind- og udland.

Fem gange campus
BIOPRO er et samarbejde mellem Københavns Universitet og DTU Kemiteknik samt Novo Nordisk, Novozymes, DONG Energy, CP Kelco og Chr. Hansen, der alle er førende inden for bioteknologisk produktion.

World Talent Campus i uge 34 er planlagt til at skulle gennemføres i mindst fem år, så mere end 120 af verdens største biotektalenter vil have deltaget. I år er deltagerne kommet fra ca. 20 universiteter. De har været på Sjælland i en uge, de fleste dage med Mærsk McKinney videnscenter på Sorø Akademi som udgangspunkt. Årets campus blev garneret med indledende og afsluttende ophold og gallamiddag i København.

Fakta om BIOPRO World Talent Campus
BIOPRO World Talent Campus er arrangeret af partnerskabet bag BIOPRO med støtte fra Novo Nordisk Fonden. Forud for kurset udsender BIOPRO World Talent Campus projektgruppen invitationer til 20 internationalt førende universiteter inden for relevante områder af bioteknologi. Blandt ansøgerne udvælges de 25 mest kvalificerede til at deltage. Kurset er ECTS pointgivende, som de studerende skal bruge for at opnå en ph.d. grad. Novo Nordisk Fonden har bevilliget støtte til at holde World Talent Campus én gang årligt i fem år.

Fakta om BIOPRO partnerskabet
BIOPRO er et partnerskab dannet februar 2013 mellem Københavns Universitet (KU), DTU Kemiteknik og en række globale markedsførende biotekvirksomheder, som har et tæt samarbejde om at skabe innovative løsninger, der kan skabe bedre konkurrenceevne og bæredygtighed for dansk bioteknologisk produktion.

BIOPRO er sponsoreret af Region Sjælland, den Europæiske Regionale Udviklings Fond (ERDF) og partnerne, der tæller Novo Nordisk, Novozymes, DONG Energy, CP Kelco samt Chr. Hansen. BIOPRO ledes af investerings- og udviklingsselskabet CAPNOVA. På universiteterne er partnerne CAPEC-PROCESS Center på DTU Kemiteknik og Institut for Fødevarevidenskab på KU.

Billeder


Pressekontakt

Jesper Bryde-Jacobsen
Adm. direktør
  30 75 24 39

Firma

BIOPRO
Hareskovvej 14
4400 Kalundborg, Danmark

  +45 40 20 89 10

http://www.biopro.nu

Modtag nyheder fra BIOPRO på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire