Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
07/10-14   -   Pressemeddelelse

Danske arkitekter indvier Hamborgs nye gyldne vartegn



1.oktober indviede Hamborgs borgmester Olaf Scholz et nyt gyldent vartegn i Hamborg: Beboelsesejendommen på Försterweg 32-42 som danske POLYFORM Arkitekter har facaderenoveret og energioptimeret i samarbejde med tyske CR Architekten. Facaderenoveringen har givet beboerne et imødekommende hus, de kan være stolte af - og besparelsen ved energioptimeringen har sikret, at huslejen ikke stiger.

Energibesparelse betyder uændret husleje
I 2012 boede de ca. 400 beboere på Försterweg 32-42 i et nedslidt, gråt betonbyggeri fra 1970'erne, hvor omkostningerne til varme var skyhøje. Dengang blev den store ejendom kaldt for "Beton-kolossen". I dag er den grå kolos forvandlet til en venlig gylden skulptur, hvor energibesparelsen er så stor, at beboernes husleje trods renoveringen forbliver uændret. Derfor var der også dømt folkefest, da 4-500 beboere og interessenter mødte frem ved det høje hus i Hamborg-kvarteret Linse i onsdags.
Hamborgs borgmester Olaf Scholz indviede ejendommens nye gyldne aluminiumsfacade og den omfattende energioptimering: "Det er ikke kun blevet bedre at bo i huset - kvaliteten af at kigge på det udefra er også forbedret. Vi ved alle, at det kvarter vi bor i, er med til at bestemme vores livskvalitet og derfor er det vigtigt at have flotte omgivelser - det må man sige, er lykkedes her." Sagde borgmester Olaf Scholz i sin tale.

Et hus med identitet
Arkitekt og partner i POLYFORM Thomas Kock fortæller, at arkitekternes drivkraft netop har været at give beboerne et hus med en stærk karakter, som de kunne være stolte af at bo i: "Derfor har været vigtigt for os at give beboerne på Försterweg et hus med en stærk identitet. Derfor forstærkede vi husets allerede skulpturelle karakter ved at beklæde den med aluminiumsplader i 7 forskellige gyldne nuancer, som reflekterer himlens lys" Thomas Kock fortsætter: "I dag er bebyggelsen med til at forstærke området Linse. Det er fedt at være med til at skabe et venligt og imødekommende hus, hvor beboerne med stolthed kan erklære, at de har deres hjem."

Ny indgangslounge bliver samlingspunkt
CR Architekten og POLYFORM vandt i 2012 opgaven om at renovere de 14.000 m2 facade og energioptimere ejendommen for ejendomsselskabet Hamburger Wohnen. "I næste fase af projektet bygger vi en indgangslounge i ejendommen. Den har tidligere haft separate indgange, men med den nye lounge får beboerne et samlingspunkt, hvor de kan opholde sig, mødes i hverdagen eller holde arrangementer som fællesspisning, byttebørs og julefest." siger Thomas Kock som er stolt over, at det store renoveringsprojekt ikke har haft konsekvenser for beboernes husleje: "Det er en stor tilfredsstillelse, at energibesparelsen er så markant, at beboerne kun oplever en række fordele ved renoveringen - men ingen huslejestigning".

Fakta
Hvor: Hamborg, Tyskland
Arkitekter: CR Architekten og POLYFORM
Klient: Hamburger Wohnen eG
Arkitektkonkurrence: 2012
Program: Facaderenovering og energimæssig modernisering
Areal: 25.000 m2
Anlægssum: 62 mio. kr.
Team: Thomas Kock, Jonas Sangberg, Henrik Thomas Faurskov, Sara Westergaard Bruun, Lina Baciuskaite


Relevant information

POLYFORMs tema om Försterweg
http://www.polyformarkitekter.dk/forsterweg-32-42/


Billeder


Pressekontakt

Anne Strandgaard
Kommunikationsansvarlig
  +45 33 32 78 04
  +45 20 66 99 96

Firma

POLYFORM Arkitekter
Laplandsgade 4a,2.sal
2300 København S, Danmark

  33327804
  20669996

http://www.polyformarkitekter.dk/

Modtag nyheder fra POLYFORM Arkitekter på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire