Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
27/06-14   -   Pressemeddelelse

Danske Ecostepz er først med genbrugskrus til den største musikfestival i Sverige - Bråvalla

200.000 genbrugskrus skal fyldes med øl på Bråvalla-festivalen, der er Sveriges svar på Roskilde Festivalen med 60.000 festivalgæster og hotte navne som Kanye West, Kings Of Leon og Lana Del Ray.

128.000 genbrugskrus står i stabler ude i barerne på åbningsdagen. Når genbrugskrusene er brugt og returneret af festivalgæsterne, bliver de vasket i kæmpe vaskemaskiner. Resultatet er en renere festivalplads og miljøbevidsthed i den store skala, for her knaser det ikke under fødderne af tomme ølkrus.

"Vi går efter en meget renere festival. Vi var trætte af alle de plastickrus, der lå i bjerge og generede gæsterne. Samtidig kombinerer vi genbrugstanken med betalingsarmbånd, hvor gæsterne får panten retur på den chip, der sidder på deres armbånd," siger Bosse Hammarström, projektleder på Bråvalla.

Arrangørerne bag Bråvalla er svenske FKP Scorpio, der som de første i det skandinaviske festivalmiljø lægger barren højt med kombinationen af et gennemtænkt genbrugskrussystem og betalingsarmbånd. Det er slut med plasticaffald fra tomme ølkrus, og det er slut med løse kontanter og betalingsmaskiner i de ca. 200 madboder.

Aftalen om genbrugskrusene med Bråvalla er et gennembrud for danske Ecostepz, der er distributør i Skandinavien for tyske CupConcept.

"Planen er, at vi skal erobre det skandinaviske marked. Vi har tyske CupConcept i ryggen, der har 20 års erfaring med miljøgenbrugskrus fra festivaller til sportsbegivenheder for mellem 30.000 og 125.000 gæster," siger John Bay, partner i Ecostepz.

Om det også har været en øget indtjening, der har været incitamentet for FKP Scorpio, svarer Bosse Hammarström:

"For os er fortjenesten ikke drivkraften, men det rene miljø. Et gennemtænkt koncept som gør gæsterne glade, gør det mere sandsynligt, at de kommer igen - og at de også fortæller andre om det.

I Danmark tænker man også i genbrugssystemer, men idealismen omkring miljøet svinger noget. Kun TIVOLI gør det permanent med deres eget pantsystem. På Roskilde Festivalen har de stor erfaring med pantsystemer, men man går ikke hele vejen i forhold til miljøforbedringen, da affaldet bliver brændt. Ecostepz er grønne helt ud til fingerspidserne, for alle krus bliver vasket, tørret og brugt igen. Hvert krus kan genbruges ca. 500 gange.

Fakta om Ecostepz på Bråvalla

Der er to typer af genbrugskrus på pladsen: neutrale genbrugskrus og genbrugskrus med Bråvalla-logo, som har en souvenir-værdi.

Man betaler 20 kr. i pant, når man køber den første øl.
Man kan når som helst gå til en pantstation og få de 20 kr. retur på sit armbånd.

Når man køber en ny øl, får man et nyt krus - af hensyn til hygiejnen.

Billeder


Pressekontakt

John Bay
Partner
  +45 22 837 837

Firma

Ecostepz I/S
Valsen 9
3140 Ålsgårde, Danmark

  +45 22 83 78 37

http://www.ecostepz.com

Modtag nyheder fra Ecostepz på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire