Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
13/05-16   -   Pressemeddelelse

Markant vækst efter salg til kapitalfonde: Nu vil Trackunit erobre USA

Trackunit A/S kan offentliggøre sin første årsrapport efter salget til Goldman Sachs Merchant Banking Division og GRO Capital. Med etablering i USA vil virksomheden nu yderligere accelerere væksten.

Med over 160.000 aktive enheder er nordjyske Trackunit A/S blandt verdens førende udbydere af flådestyring til maskinproducenter, industri, udlejningsbranchen samt byggeri og anlæg. Nu kan selskabet offentliggøre sit 2015-regnskab, der viser en fremgang i bruttofortjenesten fra 44,1 til 75,6 millioner kroner.

150 procent EBITDA-vækst

På grund af sit vækst- og indtjeningspotentiale blev Trackunit i sommer købt af et konsortium bestående af GRO Capital og Goldman Sachs Merchant Banking Division, og allerede i seneste regnskabsår er resultatet af primær drift (EBITDA) før særlige poster vokset fra 16,8 til 42,3 millioner. Efter en tredobling af virksomhedens egenkapital i 2015 skal de tilførte ressourcer nu bruges til at sætte turbo på væksten. Det skal blandt andet ske gennem skabelse af mindst 30 nye arbejdspladser i indeværende regnskabsår.

- Vi har formået at vokse endnu mere end markedet. Vores produkter blev installereret over 50.000 gange i 2015, og det har resulteret i 70 procent bruttoavancevækst og 150 procent fremgang i EBITDA, fortæller CEO Jørgen Raguse.

Ifølge direktøren kan væksten både tilskrives nysalg, mersalg og en udbygget international salgsorganisation.

Kan blive lige så store i USA

Trackunit har lagt en ambitiøs strategiplan med forventning om markant øget vækst i Europa. Imidlertid er antallet af maskiner, som potentielt kan benytte Trackunits teknologi, endnu større i Nordamerika. Derfor vil Trackunit nu også storsatse på USA.

- Vi åbner et kontor i Chicago, der skal være vores brohoved til Nordamerika. Konkurrenceforholdene er mere gunstige på den anden side af Atlanten, så markedspotentialet er enormt. Derfor kan vi blive lige så store i USA som i Europa, og vi forventer hurtigt at nå en stor tocifret millionomsætning i det amerikanske datterselskab, afslører Jørgen Raguse.

Han peger på, at Trackunit med sin nye ejerkreds i ryggen er godt rustet til at erobre det nordamerikanske marked, hvor maskinproducenter og udlejningsselskaber stiller store krav til teknik, dokumentation og compliance.

Overdragelse koster på bundlinjen

Til trods for de imponerende vækstrater og den store fremgang i EBITDA må Trackunit notere sig et minus på bundlinjen. Det er der ifølge CFO Finn Bundgaard Bech en naturlig forklaring på.

- Særlige poster i forbindelse med virksomhedsoverdragelsen påvirker årets resultat negativt med 63,8 millioner kroner. Det er værd at notere sig, at her er tale om engangsomkostninger til aflønning af ledelsen, som blev krystalliseret ved ejerskiftet, samt afledte transaktionsomkostninger, forklarer han.

Fakta

Trackunit A/S har siden 2003 udviklet og produceret flådestyringsløsninger til maskinbranchen. Produktporteføljen spænder fra brugeridentifikation og simpel GPS-sporing til avancerede CAN-busløsninger samt komplette styrings- og optimeringskoncepter til store flåder. Trackunits produkter afsættes globalt gennem datterselskaber og partnere - og benyttes i over 160.000 maskiner og køretøjer.

Billeder


Pressekontakt

Jørgen Raguse
CEO
  +45 21 42 74 03
Finn Bundgaard Bech
CFO
  +45 40 91 78 99

Firma

Trackunit A/S
Industrivej 10
9490 Pandrup, Danmark

  96 73 74 00


Modtag nyheder fra Trackunit A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire