Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
02/07-15   -   Pressemeddelelse

Intelligent løsning til batteriladerum øger udnyttelsesgraden af gaffeltrucks



Finsk storkoncern foretager store investeringer i et intelligent ladesystem, der holder truckene kørende i hele arbejdstiden på centret. - Alternativet, dvs. anskaffelse af flere trucks og investering i et endnu større laderum, ville have været langt dyrere. Hertil kommer, at vi kan reducere vores elforbrug med ca. 15 pct., siger BG Varasto Oy's logistikchef Petri Nietula.

BG Varasto Oy's lager på 23.000 kvadratmeter i Hyvinkää står for import og logistik i de to finske kæder Motonet og AD VaraosaMaailma, som er en del af Broman-koncernen. Kæderne består af i alt 55 butikker. Lageret i Hyvinkää har ca. 30 km reolplads til små artikler og 25.000 pallepladser.

BG Varasto Oy's logistikchef Petri Nietula er særdeles tilfreds med det nye system.

- I højsæsonen arbejder vi i toholdsskift. Opladning af batterierne foregår koncentreret i ét rum, hvor der konstant står 15-20 batterier til opladning. Tidligere holdt gaffeltruckene stille, mens batterierne blev opladet. I forbindelse med investeringen i det nye system besluttede vi at ændre vores arbejdsgang og demonterer nu batterierne fra truckene, når de skal oplades. Vi har på denne måde kunnet nedsætte udgifterne til laderum og samtidig udnytte alle vores trucks mere effektivt, siger Nietula.

En udvidelse af laderummet til trucks ville ifølge Nietula have været en kortsigtet løsning. Nu kan man nemt udvide antallet af ladepladser med op til 20 nye pladser efter behov. Selv om logistikcentret vokser, er det ikke nødvendigt at anskaffe ekstra plads eller nye trucks. På nuværende tidspunkt har BG Varasto i alt ca. 50 trucks fra hhv. Rocla og Toyota.

- Exides leverance bestod af batterier, ladere, batteriskiftesystemer, rådgivning om ventilation og elinstallationer samt montage. Som en del af investeringen i det nye system anskaffede vi også mere energieffektive ladere. Flytning af batterierne foregår maskinelt, hvilket mindsker risikoen for arbejdsulykker. Med batteriskifteudstyret kan man udskifte både store batterier på tusind kilo såvel som mindre batterier, bemærker Petri Nietula.

Truckkørslen foregår systematisk, således at hvert skift har et bestemt antal fuldt opladede batterier til rådighed. Batterierne oplades, når de ikke længere har tilstrækkelig kapacitet. På denne måde roterer batterierne jævnt, og vi undgår ufuldstændige pauseladninger, som forkorter batteriernes levetid.

- Det er nemt både at skifte og oplade batterierne, og den enkelte truckfører sørger selv for batteriskift og vandpåfyldning, fortæller Petri Nietula.

Ifølge salgschefen for Exide Technologies Tomi Knuutila kan det moderne ladesystem nemt tilpasses såvel behovet for truckkørsel som de fysiske rammer. Antallet af ladepladser kan øges efter behov uden at øge laderummets størrelse.


- Hvis vi f.eks. ønsker at arbejde i treholdsskift, er det forholdsvis nemt at finde mere bordplads til truckbatterierne. Exides ladere kan monteres både på væggen og på en stander, så vi kan udnytte pladsen optimalt.

BG Varasto Oy vurderer at kunne opnå en besparelse på ca. 15 procent med de nye højfrekvensladere i forhold til en traditionel 50 Hz lader. De nye ladere har en virkningsgrad på 90 pct. Ladeprofilen ligger på 1,1, sammenlignet med 1,15 - 1,20 for en traditionel 50 Hz lader.

- Kunderne forstår ikke altid virkningsgradens centrale betydning for energiforbruget. Laderens virkningsgrad er vigtig, fordi batterierne i gennemsnit bliver opladet en gang om dagen. Ved fuld opladning kræver dette ca. 30 kW energi. Samtidig nedsættes lagerets CO2-aftryk, understreger Tomi Knuutila.

De nye højfrekvensladere kan tilpasses til andre batteriteknologier som f.eks. gelbatterier.

Forberedelserne til investeringen i BG Varasto Oy's nye system var meget grundige, og konsekvenserne blev overvejet nøje. Sådan skal det også være, siger Tomi Knuutila.

- Logistikcentre burde involvere leverandøren af batteriladesystemer så tidligt som muligt i planlægningsfasen. På denne måde vil det være muligt at finde en løsning, der tager hensyn til det fremtidige pladsbehov, eventuel anskaffelse af ekstraudstyr samt krav til elinstallationer og ventilation i laderummet. Desuden kan lokalerne og instrumenteringen tilpasses efter behovet uden for sæsonen eller i forbindelse med en udvidelse af aktiviteterne.


BG Varasto Oy
- et selvstændigt datterselskab i Broman-koncernen med fokus på reservedele og udstyr til biler
- selskabets logistikcenter i Hyvinkää står for logistikken i koncernens datterselskaber AD VaraosaMaailma og Motonet
- 22.700 kvadratmeter lagerareal, 25.000 pallepladser, 30 km hyldeplads
- ca. 70 ansatte

Billeder


Pressekontakt

Elisabeth Due
Kommunikationsrådgiver
  33310012
  50513820

Firma

GNB Industrial Power Danmark
Bødkervej 11
7100 Vejle, Danmark


http://www.gnb-nordic.com

Modtag nyheder fra GNB Industrial Power Danmark på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire