Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
07/09-16   -   Pressemeddelelse

Litteraturmøde i Aarhus

Den 15. september går det nye litterære tiltage `Aarhus møder litteraturen´ i luften. Arrangør og idemand er den Aarhusianske forfatter Brian P. Ørnbøl, der første gang vil præsentere tre forfattere med tilknytning til Sydsjælland. Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.

`Aarhus møder litteraturen´ er et nyt tiltag, hvor ideen er med mellemrum at invitere litterære grupperinger eller grupper af forfattere fra udvalgte byer eller geografiske områder til Aarhus. Her vil disse få mulighed for at præsentere deres arbejde og/eller værker.

Til første arrangement den 15. september på Aarhus Litteraturcenter, skal vi møde tre forfattere med tilknytning til området omkring Næstved, Vordingborg, Guldborgsund, Lolland, Stevns og Faxe kommuner. Det drejer sig om forfatterne Bodil Bredsdorff, Thorvald Berthelsen og Steffen Baunbæk.

Den anerkendte børnebogsforfatter Bodil Bredsdorff, har bl.a. skrevet den prisbelønnede serie om `Børnene i Kragevig´. Hun foretog for et par år siden et vellykket genreskift. I romanen `Der er stjerneskud om dagen´ fra 2013, bliver hovedpersonen Michelle slynget helt ud til kanten af livet ... og til vandkanten af landet. Pressen skrev bl.a.: "Fortællingen er charmerende med sin ublufærdige og direkte stil." "En unik roman, som bør have sin plads på hylden ved siden af alle de smarte storbyromaner."

Thorvald Berthelsen udgav sin første digtsamling, `Utidig i tide´, i 2010. Han har efterfølgende udgivet tre digtsamlinger. Han har oversat bl.a. Victor Serge digtsamlingen, `Så gløderne ulmer i ørkenen´, har offentliggjort digte i aviser og antologier i Danmark, Sverige, England, Bosnien og Serbien. I 2015 udkom Haiku Mjesavina (Haiku Blanding), et digtudvalg fra hans fire digtsamlinger i Brcko, Bosnien. Han er formand for Sydsjællands og Lolland-Falsters lokale forfatterforening, StORDstrømmen, og blev i 2014 udnævnt til Årets kulturelle ildsjæl. Har desuden arrangeret danske haikudigteres oplæsning med tidligere EU præsident Hermann van Rompuy i 2012. Senest har han redigeret haiku-antologien `Danish Haiku Today´ 2015, som præsenterer 32 danske haiku digtere.

Steffen Baunbæk har været aktiv som lyriker siden sidst i 80'erne, har indtil videre udsendt tre bøger. Picnic i Hiroshima (2012) bød på en slagfærdig og personlig beatpoesi, mens 8600 (2015) bittersødt satte hans opvækst i landsbyen Voel på vers. For tiden er han aktuel med Kvarts - en galgenhumoristisk digtkreds om døden og det, der ligner.

Arrangementet foregår på Aarhus Litteraturcenter den 15. september. Entré 20,- kr. ved indgangen, som inkluderer en øl/vand/glas vin.

Vært og arrangør: Brian P. Ørnbøl

Pressekontakt

Brian P. Ørnbøl
  42215512
  42215512

Firma

Brian P. Ørnbøl
Randersvej 360
8200 Aarhus N, Danmark

  42215512
  42215512

www.bpo-forfatter.dk

Modtag nyheder fra Brian P. Ørnbøl på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire