Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
13/09-23   -   Pressemeddelelse

Hej bygherre, en lille gadget kan spare jer 86.000 kr og tonsvis af CO2 på hver af jeres byggepladser



Entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen har lige færdiggjort en nem lysspareguide til deres egne byggepladser. Nu deler de den her med bygherrer, der gerne vil spare tonsvis af både CO2 og penge med et snuptag.

En lille gadget kaldet et astro-ur kan potentielt spare byggepladser for 77% af deres lysforbrug og tonsvis af CO2. Enemærke & Petersens bæredygtighedskonsulent og elektriker Lars Jørgensen har netop lavet en lysspareguide til byggepladser, som virksomheden har delt ud internt – og nu gerne vil give videre til branchen i håb om at spare så meget CO2 så muligt denne kommende vinter.

Det er oftest bygherre, der betaler for lysforbruget på byggepladsen og derfor er det yderst relevant at kigge på, hvordan der kan optimeres på forbruget, eftersom byggepladserne skal have vinterforanstaltningerne klar i starten af oktober. Samtidigt har bygherre evt. også mulighed for at få ekstra DGNB-point, stå bedre i bæredygtigheds- og CSR-rapporteringer og kunne glæde sig over at bidrage en anelse mere til grøn omstilling.

Tjek det her regnestykke:
Hvis I på jeres byggeplads f.eks. har opsat 20 lyskæder på 50 meter - fordelt inde og ude – får I en potentiel besparelse på 86.000 kr. om året**. De 77% besparelse ved 20 lyskæder svarer til en årlig CO2-besparelse på 4,1 tons*.


Lysspareguiden til jeres byggeledelser

Sådan gør I:
• Afgørende styringsenhed: Det afgørende er, at I får etableret en styringsenhed på jeres belysningstavle – f.eks. et astro-ur - som tænder og slukker for lyset, når der ikke arbejdes på pladsen.


• Tag fat i leverandør: I skal alligevel etablere udendørslys her i starten af oktober – så grib fat i jeres byggestrømsleverandør nu og fortæl at I ønsker urstyring som en del af jeres byggepladsbelysning.


• Tjek how to-skitse: Vedhæftet her finder I en skitse over, hvordan I helt konkret kan etablere belysning på pladsen med så få styringsenheder som muligt, da belysningstavlerne er rimelig kostbare. Princippet kan sagtens kopieres til f.eks. stilladser.

• Kortlæg pladsens behov for belysning: Hvornår er der håndværkere i gang på pladsen? Et astro-ur har, i modsætning til et almindeligt kontakt-ur, solopgang -og solnedgangstider forprogrammeret. Man kan f.eks. stille uret til at tænde lyset 30 minutter før solnedgang, så ved det selv, hvornår det er, hver dag, hele året.

• Få styr på uret: Astro-uret kan være lidt tricky at programmere – så få en god intro af jeres leverandør.


* Beregnet efter omkostningstallene for 2022 på 132 gram co2 pr. produceret kW/t.

** Beregnet efter
• 20 lyskæder – 10 inde og 10 ude
• De udvendige lyskæder er kun regnet med i vinterhalvåret
• Kilowattprisen er gennemsnitspris for første halvår af 2023 jf. Forsyningstilsynet (2,81kr – tallet ER fratrukket moms (3,51 inkl. moms)

Total besparelse EL 30.765 kWh
Total besparelse Penge 86.450 kr. ex. moms
Total besparelse co2 (2022 tal) 4.061 kg. co2
Besparelse i % 77%


Relevant information

Eksempel på etablering

Billeder


Pressekontakt

Anne Strandgaard
Presseansvarlig
  +45 41 86 63 04

Firma

Enemærke & Petersen
Ole Hansens Vej 1
4100 Ringsted, Danmark

  41866304
  41866304

www.eogp.dk

Modtag nyheder fra Enemærke & Petersen på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire