Opret en gratis konto

Modtag nyheder fra virksomheden

Kontaktpersoner

Mats Landstedt
  
  709104816
  mats.landstedt@iotsween.net

Virksomhedsprofil

IoT Sweden är den första landsomfattande IoT-operatören i Sverige som tillsammans med Sigfox, världens ledande leverantör av Low Power Wide Area Nät, bygger ett nätverk för IoT under 2017 som kommer att nå 45 % av Sveriges befolkning.

Under våren 2018 fortsätter vi att expandera nätverket för att täcka hela Sverige.

Teknologin och nätverket finns redan i ett antal länder runtom i Europa liksom stora delar av Asien, USA och Australien.

Vårt radionätverk är ett så kallat Ultra Narrow Band med mycket lång räckvidd och sänds i det fria frekvensområdet. Nätet har mycket låg energiförbrukning vilket innebär att sändarens livstid kan vara upp till 6 år, i vissa fall upp till 20 år. Vidare så kan vårt nätverk inte utsättas för DDOS-attacker vilket borgar för mycket hög säkerhet

IoT Sweden kan därför erbjuda en helt ny typ av uppkopplingsmöjlighet som skickar och tar emot kompakta datameddelanden som genereras av en mängd olika sensorer.

Driftskostnaden är extremt låg jämfört med andra kommande teknologier och nätverket är mycket robust och lätt att bygga ut.

Følg os på de sociale medier

Opret en gratis konto og betal kun for dine udsendte pressemeddelelser og SEO tekster - eller køb et abonnement og få flere fordele