Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
27/08-18   -   Pressemeddelelse

Dansk vækstmodel eksporteres til Baltikum: Her er et uudnyttet potentiale



I Riga har den danske accelerator Accelerace i samarbejde med tidligere kræfter fra Techstars og Lattelecom opbygget et nyt koncept, som skal sætte skub under startups i Baltikum, Central- og Østeuropa. Konceptet har fået navnet Overkill Ventures, og det skal ikke bare komme østlandene til gode – også Danmark kan nyde godt at en ny gateway til uudnyttet techpotentiale.

”Det er første gang, at vi opbygger en accelerator helt fra bunden. Accelerace og Techstars er begge ældre koncepter. Vi har lært en masse. Den erfaring har vi nu brugt til at skabe et nyt acceleratorkoncept for startups. Vi har taget alle vores læringer og fejl og spurgt os selv, hvordan den mest moderne accelerator ville se ud. Den ville se ud som Overkill Ventures.”

Det fortæller David Ventzel. Han er partner og investment manager i Accelerace og nu også general partner i Overkill Ventures, som han har været med til at bygge op sammen med de øvrige partnere Peter Marculans, tidligere program manager i Techstars, og Dmitry Saikovsky, tidligere M&A i Lattelecom. Overkill Ventures er en ny early stage venture fond, som i høj grad bygger på det danske koncept bag Accelerace og støttet af teleselskabet Lattelecom og finansinstitutionen Altum.

Letland er et strategisk godt sted

Accelerace har siden 2008 udvalgt, trænet og investeret i mere end 500 lovende danske og internationale iværksættervirksomheder. 88 procent af disse er stadig på markedet i dag. Det er den succeshistorie, som man nu har kopieret store dele af, blandet med blod fra Techstars og overført til miljøet i Riga.

”Riga er det af de baltiske lande, hvor man har den tætteste forbindelse til Rusland og hele Central- og Østeuropa. Det er et strategisk godt sted at befinde sig. Her kan vi trække dealflow fra ikke bare Riga, men fra lande som Ukraine, Hviderusland og Rusland, hvor der også findes mange dygtige startups og softwareudviklere,” fortæller David Ventzel.

Overkill Ventures blev lanceret i januar og har nu fundet sin første batch af i alt seks startups. Overkill Ventures er primært rettet mod baltiske startups inden for digitale værktøjer, som kan hjælpe professionelle i deres arbejde.

”Men i virkeligheden er det også interessant for Danmark, fordi Baltikum er så tæt knyttet til Skandinavien. De ser sig selv som en del af Norden. Strategisk er det godt for et lille land som Danmark, hvis vi gerne vil have en indsigt i det store Østeuropa. Riga er en gateway til regionen som Hong Kong eller Singapore er det til Kina og Sydøstasien,” siger David Ventzel.

Gnubber skuldre med Bitfury, Transferwise og Taxify

Det er nemlig også fra Baltikum, at succeser som fintechstartuppet Transferwise, Uberkonkurrenten Taxify og en af verdens største full-service blockchain-virksomheder Bitfury kommer fra, ligesom Skype havde hele sin udviklingsafdeling her. Det har skabt en bølgeeffekt, som der blev investeret i regionen af techfolkene. Men der har ikke været meget fokus på at skabe acceleratorer til nye væksteventyr. Indtil nu.

”Ingen andre acceleratorer har så stærkt og gennemtestet et koncept, som vi har. Vores koncept bygger på al den viden, som der er i Accelerace og det, som Peter Marculans tager med fra Techstars. Vi står som accelerator i en meget stærk position. Herfra kan vi bygge vores brand ud til hele Baltikum, Ukraine og Hviderusland. Det er så meget uudnyttet potentiale her. Alle tager til Berlin eller London. Men fremtiden er også her. Konkurrencen er bare ikke nået hertil endnu,” siger David Ventzel.

Accelerace
Accelerace er en af verdens bedste acceleratorer for start-ups. Siden 2008 har Accelerace udvalgt, trænet og investeret i mere end 500 lovende danske og internationale iværksættere og vækstvirksomheder. 88 % af virksomhederne er stadigvæk i markedet i dag. Accelerace har investeret i mere end 69 lovende startups, som har været gennem acceleratorprogrammet.
Accelerace blev udpeget til at drive fem af de ti accelerationsmiljøer i Scale-Up Denmark; clean tech, ICT, velfærdsteknologi, life science og fødevarer.
Accelerace har partnerskaber med Maersk, Novo Nordisk, Arla, Foss, NGRi, Business Lolland-Falster, Bang & Olufsen, SE, og Endesa & Enel. Accelerace driver desuden det pan-nordiske life science mentornetværk NOME, Nordic Mentoring Network for Entrepreneurship.

Overkill Ventures
Overkill Ventures er en nystartet early stage venture fond baseret i Riga. I juli blev acceleratoren lanceret i samarbejde med Accelerace og Lattelecom, som også er investor i initiativet sammen med Altum. Overkill Ventures er den første af tre acceleratorer, som er blevet udvalgt til at kontrollere en fond på 15 millioner euro øremærket til early-stage startups i Letland. Over en periode på tre år vil Overkill Ventures investere i 50 startups. Investeringerne lyder på pre-seed 40.000 euro med mulighed for op til 250.000 euro. Første batch er netop blevet udvalgt i august.


Relevant information

Overkill Ventures
https://www.overkill.vc/

Accelerace
https://www.accelerace.io/


Billeder


Pressekontakt

Nana Christiansen
Marketing Development & Stakeholder Engagement Manager
  +45 52 19 55 99

Firma

Accelerace
Fruebjergvej 3
2100 København Ø, Danmark

  29921024
  29921024

www.accelerace.io

Modtag nyheder fra Accelerace på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire