Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
06/12-17   -   Pressemeddelelse

Fremtidens byggeprojekter håndteres digitalt



En verden, der bliver mere og mere digital, stiller krav til virksomheder og projekter. Det gælder i høj grad også i byggebranchen, der er præget af konservativ drift. Et nyt projektstyringssystem vil gøre op med excel-ark og manuelle arbejdsgange.

For få år siden var John Theisen en erfaren entreprenør, der kun kunne kigge frustreret til, når byggeopgaver jævnligt blev forsinkede og fordyrede på grund af mailforvirring og forkerte leverancer. I dag har han skiftet titel fra direktør i en entreprenørvirksomhed til iværksætter.

Under navnet CHISA har John Theisen udviklet et digitalt projektstyringssystem, der skal dække et hul i branchen. For på trods af at samfundet er blevet mere digitalt, så har det ikke slået igennem i byggebranchen, lyder det fra John Theisen:

- It-mæssigt er byggebranchen langt bagud. Det er en konservativ branche, hvor man gør det, man altid har gjort. Derfor har der indtil nu utroligt nok ikke eksisteret et intelligente system, der kan skabe overblik over alle projekter i lige præcis byggebranchen. Det oplevede jeg selv i min tid som entreprenør, og det er også det, vi hører, når vi er rundt på byggepladserne, fortæller John Theisen.

At branchen halter digitalt bagud, viser nye tal fra Danmarks statistik. Og Erhvervs- og arbejdsgiverorganisationen Dansk Byggeri har tidligere udtalt, at bygge- og anlægsbranchen har en god bid vej igen, hvis de skal bruge lige så mange penge på it som resten af de danske virksomheder.

Papirfakturaer er blevet elektroniske
Entreprenørvirksomheden Rasmus Friis A/S er en af de virksomheder, der har indført CHISA. I øjeblikket anvendes systemet i forbindelse med opførelsen af Skovkvarteret, et nyt boligområde med 143 boliger i Ørestaden.

- Vi har brugt enormt meget tid på ting som papirfakturaer tidligere, og nu kører det hele bare elektronisk. Personligt har jeg sparet ca. op til en hel dag om ugen på administration, fortæller entreprisechef Søren Daugaard.

Grundlæggende er CHISA et digitalt projektstyringssystem, der giver overblik over hele projektet. Systemet fungerer ved, at alle parter omkring et byggeprojekt inviteres ind i projektstyringssystemet og derved får adgang til en aktivitetslog, hvorfra alle aktiviteter vedrørende projektet kan ses.

- Og det giver en sikkerhed for, at dokumenter og bilag ikke bliver væk, ligesom vi har adgang til dem over alt, som har øget vores bevægelsesfrihed og sparet os for en masse arbejde, siger Søren Daugaard, der også finder tryghed i, at vigtig viden ikke forsvinder, hvis medarbejdere bliver syge eller skifter job:
- Vi kan jo ikke komme uden om, at det er en branche med stor udskiftning. Det har indtil nu givet en risiko for informationstab og huller.

Al kommunikation er samlet i CHISA
Ud over at rumme alle dokumenter, så er CHISA også platform for al korrespondance omkring byggeprojektet. Det er nemlig i kommunikationen mellem parterne, der ligger en stor risiko for informationstab og dialog, som bliver trukket i langdrag, oplyser John Theisen.

- Som tingene er foregået hidtil i rigtig mange projekter, kører korrespondancerne via parternes respektive mailbokse. Her er der risiko for, at mails bliver forældede, misforståede eller slettet, siger direktøren.


Relevant information

CHISA A/S
www.chisa.dk


Billeder


Pressekontakt


Firma

CHISA A/S
Fuglebækvej 1D
2770 Kastrup, Danmark

  70 20 01 09

www.chisa.dk

Modtag nyheder fra CHISA A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire