Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
23/08-18   -   Pressemeddelelse

Landets første oplysningskampagne for unge om stalking kører i Esbjerg



Ny kampagne sætter fokus på stalkings alvorlige konsekvenser som angst, stress og isolation. Det sker med plakater og busbagsider, som præger bybilledet i Esbjerg fra på mandag, mens en animationsfilm på under ét minut forklarer om stalking. ”Stalking er ikke for sjov”, er navnet på Dansk Stalking Centers oplysningskampagne, som er målrettet unge i Esbjerg.

Stalking er et alvorligt samfundsproblem, som ifølge Justitsministeriet årligt rammer over 100.000 danskere på tværs af alder og køn. Esbjerg er foregangskommune i Danmark, når det handler om at hjælpe udsatte for stalking. Med det roste projekt ”Tryg i Esbjerg” har Esbjerg Kommune, Syd- og Sønderjyllands Politi og Dansk Stalking Center skabt en ny måde at sikre bedre hjælp til udsatte ved at kommune og politi arbejder tæt sammen, og fagfolk bliver klædt på med viden til at håndtere stalkingsager.

Nu tager Esbjerg skridtet videre med projektets anden del, en forebyggelseskampagne udviklet af Dansk Stalking Center i samarbejde med Esbjerg Kommune og Syd- og Sønderjyllands Politi. Kampagnen er rettet mod 13-26-årige i Esbjerg og den første oplysningskampagne for unge om stalking .

Esbjerg Kommune: Vigtigt med viden om stalking blandt unge
Direktør i Børn og Kultur i Esbjerg Kommune, Jørn Henriksen, siger:
”Vil vi komme stalking til livs, er det vigtigt at have fokus på forebyggelseselementet. Her skal vi have fortalt de unge, hvad stalking er, hvad konsekvenserne er for de stalking-udsatte, og hvorfor det aldrig er i orden at stalke. Vi håber, at kampagnen kan være med til at starte denne vigtige dialog om stalking blandt unge i Esbjerg.”

Dialogmøder og undervisningsmateriale til skoler
”Stalking er ikke for sjov” kører i bybilledet og digitalt på Facebook- og Instagram-annoncer, på Dansk Stalking Centers hjemmeside, YouTubekanal, Instagram- og Facebookside, men kampagnen står ikke alene. Dansk Stalking Center har forud for kampagnen gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt unge i Esbjerg for at undersøge deres viden om stalking. Organisationen har også i samarbejde med Pædagogik & Undervisning i Esbjerg Kommune udviklet landets første undervisningsmateriale om stalking til Esbjergs udskolingsklasser. Materialet er netop gjort tilgængeligt for alle skoler i Esbjerg i dette efterår. Endelig tilbyder Dansk Stalking Center dialogmøder på skolerne i Esbjerg. Alt sammen er en del af Projekt Tryg i Esbjerg.

Direktør i Dansk Stalking Center, Lise Linn Larsen, siger:
”Viden og forebyggelse hænger tæt sammen – ikke mindst blandt de unge. Derfor håber jeg, at kampagnen vil sætte fokus på stalkings alvor blandt unge i Esbjerg. Undervisere i Esbjerg er meget velkomne til at kontakte Dansk Stalking Center, hvis de ønsker et dialogmøde på deres skole.”

Projekt ”Tryg i Esbjerg” er en del af udspillet ”Stop Stalking. En styrket indsats mod stalking, forfølgelse og chikane,” Justitsministeriet og Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, 2016.

Relevant information

Link til Dansk Stalking Center
http://www.danskstalkingcenter.dk/


Billeder


Pressekontakt

Anne Mette Ehlers
  27604005
  27604005

Firma

Dansk Stalking Center
Vestergade 12
1456 København K, Danmark

  27604005
  27604005

danskstalkingcenter.dk

Modtag nyheder fra Dansk Stalking Center på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire