Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
20/09-18   -   Pressemeddelelse

En af Danmarks store stemmer giver koncert i Hornbæk Kirke



Sangerinden Pia Raug troede hun var gået i glemmebogen. I stedet opdagede hun, at hun var savnet. Nu er hun tilbage på de danske scener og søndag den 7. oktober 2018 giver hun både foredrag og koncert i Hornbæk Kirke i den kendte badeby på Nordsjællands kyst. Alle er velkomne og det er gratis. Deltag også i fællesspisningen. Billet kan købes i kirkekontoret og i kirken på Hornbæk Kulturnat

Sangerinden Pia Raugs beskedenhed skal man ikke tage fejl af. Hendes smukke, varme og solidariske stemme vil man altid huske, når man én gang har hørt den. Stemmen er blevet sammenlignet med store navne som Joan Baez og Joni Mitcell.

Den danske sangerinde troede ellers selv indtil for nyligt, at hun var glemt. Men så blev hendes livsværk i 2015 udgivet på pladeselskabet Ex Libris under titlen ”Fugleflugt” – en box med ikke færre end 10 cd’er. Og så optrådte hun i det populære musik-tvprogram ”Sommersang i Mariehaven” på Kanal 4. Herefter stod det klart, at selv om hun ikke havde givet koncerter i flere år, var hun selvfølgelig ikke glemt. Hun var savnet. Og i 2017 var hun tilbage på musikkens vej.

Hendes fans ved hvorfor, hun er noget særligt. Kender man ikke Pia Raug kan man forvisse sig om det, når hun den søndag den 7. oktober 2018 besøger Hornbæk Kirke tog giver både foredrag og koncert.

Om eftermiddagen vil Pia Raug kl. 15 i Hornbæk Sognehus fortælle om sin lange læreproces. Om at tage det første, forsigtige skridt ind i drømmen om et liv ved musikken. Om at turde kalde sig sangskriver. Om med Inger Christensens digte at opleve sig selv som rigtig ”komponist”. Om at lede efter og finde sin stemme. Om at tage livtag med ordene. Men også om sit helt særlige samarbejde med den amerikanske jazzpianist Steve Dobrogosz fra 1987-1997. Et samarbejde, som blandt andet blev til fire cd’er med danske sange og salmer, som nu er samlede i boksen ”De elsked ungt – De drømte langt”.

Koncerten i Hornbæk Kirke starter kl.19.00. Der er gratis adgang - alle er velkomne. Mellem foredraget og koncerten inviterer Hornbæk Kirke til fællesspisning i Hornbæk Sognehus. Menuen står på hjemmelavet forloren skildpadde. En madbillet koster 125 kr. inkl. et glas vin, øl eller vand. Madbilletterne skal købes i forvejen i kirkekontoret - eller i kirken i forbindelse med Hornbæk Kulturnat den 21. september 2018. Sognehuset kan huse op til 45 personer – det begrænsede antal billetter sælges efter først-til-mølle-princippet.

Programmet lægger op til en ekstraordinær musikalsk efterårs-eftermiddag og -aften i nærværets tegn i Hornbæk Kirke.

Pia Raugs karriere startede for snart 40 år siden i 1979 med albummet ”Hej lille drøm”. Her vandt hun danskernes hjerter med sange som titelnummeret og ”Regnvejrsdag i november”, som begge blev dansk fælleseje.

Som kunstner udviklede hun sig hurtigt, da hun på opfordring af Peter Abrahamsen i 1981 udgav en musikalsk gennemskrivning af Inger Christensens banebrydende digte under titlen ”det”. Som Politikens nu afdøde anmelder Torben Bille skrev: ” Pludselig var der mere Joni Mitchell i hende end Joan Baez, og genrerne flød organisk sammen på et album, der føltes som en renselse for lytteren og for hende selv. På det indledende nummer synges der »endnu er det uvist om lyden når frem…« Det var det ikke, da pladen var færdig. Den holder stadig som dokument om, at ikke alle sangerinder gik i Anne, Sanne & Lis-skolen dengang, og beviste, at feminister ikke behøver gå i rødstrømper.”

I 1990’erne fandt hun, som nævnt, sammen med jazzpianisten Steve Dobrogosz’ hvis smidigt meddigtende klaverspil ledsagede hendes vokale vellyd. Havde man ikke holdt af danske sange og salmer før, så var det svært, for ikke at sige umuligt, ikke at gøre, når man havde hørt parrets smukke fortolkninger.

Pia Raugs liv har gennem årene også handlet om andet end musik. Hun har været dybt involveret i kunstpolitik, både herhjemme og i udlandet, hvor hun blandt andet har repræsenteret Danmark som vicepræsident for European Counsil of Artists. Hun har sit udgangspunkt på den politiske venstrefløj og har også i flere omgange stillet op for både Enhedslisten og Junibevægelsen.

Men det er stemmen, det handler om, når hun spiller op. Det gælder også den søndag 7. oktober i Hornbæk Kirke.

Tid og Sted:
Søndag 7. oktober 2018 – Hornbæk Kirke og Sognehus, Kirkestien 1, 3100 Hornbæk

Program:
Kl. 15.00 Foredrag med Pia Raug i Sognehuset ved Hornbæk Kirke (gratis – alle er velkomne)
Kl. 17.00 Fællesspisning i Sognehuset ved Hornbæk Kirke (kræver madbillet købt på forhånd i kirkekontoret - kan desuden købes i kirken på kulturnatten i Hornbæk den 21. september 2018 )
Kl. 19.00 Koncert med Pia Raug i Hornbæk Kirke (gratis adgang – alle er velkomne)

PRAKTISK INFO:

Pressen er velkommen til at både foredrag og koncert. Ønsker repræsentanter at spise med, skal dette reserveres hos Hornbæk Kirkes pressekontakt Susanne Buhl på mail mail@susannebuhl.dk eller mobil 60 63 08 08


Relevant information

Hornbæk Kirke og Sogns hjemmeside
https://www.hornbaekkirke.dk

Pia Raugs hjemmeside
http://www.raug.dk


Pressekontakt

Susanne Buhl
Pressekontakt
  60 63 08 08‬

Firma

Hornbæk Kirke
Kirkestien 1
3100 Hornbæk, Danmark

  49 76 19 60

https://www.hornbaekkirke.dk

Modtag nyheder fra Hornbæk Kirke og Sogn på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire