Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
17/06-19   -   Pressemeddelelse

60 år med plast produktion i Danmark

I denne uge fejres 60 året for plast produktion hos Inter Primo. Virksomheden har fra sin ydmyge begyndelse i Tistrup, Jylland, i 1950'erne vokset sig til at blive en international plastkoncern med 15 fabrikker i 9 lande og en årlig omsætning på knap en milliard DKK. 60-års jubilæet er en milepæl for nordisk innovation og virksomhedskultur.

Primo har fra sin ydmyge begyndelse i Tistrup, Jylland, i 1950'erne vokset sig til at blive en international plastkoncern med 15 fabrikker i 9 lande og en årlig omsætning på knap en milliard DKK. 60-års jubilæet er en milepæl for nordisk innovation og virksomhedskultur.

Med Primos 60 års jubilæum ønsker grundlæggeren, bestyrelsesformand Fleming Grunnet, at markere virksomhedens historie og plastproduktion i Nordeuropa i de sidste 60 år. De første forsøg med plastekstrudering i Skandinavien fandt sted i små værksteder. Her arbejdede smede og tømrere sene timer med det nye materiale, der startede en industriel revolution.

Nogle af de første produkter på det danske marked var paneler fremstillet af Primo i Tistrup. Panelerne blev populære som et ensartet og robust alternativ til træ f.eks. i køkkeninventar, og snart blev produktionen en industri. Helge Borg var blandt de første medarbejdere hos Primo i Tistrup. Hans job var at markedsføre plastprofilerne til byggemarkeder rundt om i Danmark. Ikke et let job, da plastik ikke var kendt som byggemateriale på det tidspunkt.

"Vi var nødt til at skabe markedet ved at overbevise hver enkelt butiksejer personligt. Vi lykkedes, men det krævede iværksætteri og indsats, "siger Helge Borg, som senere blev administrerende direktør for Primo.

I 1960'erne blev plastproduktionen i Tistrup mere specialiseret og fokuseret på nye industrier. Plast til de nye busser i København og den blomstrende hvidvareindustri førte til nye produktionslinjer. Travlheden førte til introduktion af treholdsskift. I 1970'ernes blev produktion af vinduer et stort marked og førte til opkøb af flere danske plastfabrikker. Det var dog ikke nok. Markedet i Europa begyndte at konsolidere sig.

-Jeg blev klar over, at international ekspansion var uundgåelig. Dette førte til en række erhvervelser, først i Sverige, senere Norge, Finland, Tyskland og Rusland. I dag er Primo global og har produktion i Kina, fortæller Fleming Grunnet:

"Inter Primo er i dag stærkt forankret i lokalsamfundet. Vi har et stærkt engagement i vores produkter, og vi kræver, at vores komponenter lever op til de højeste standarder med hensyn til kvalitet og miljøpåvirkning. For at sikre og styrke vores position som markedsleder i fremtiden skal vi tænke endnu mere globalt og arbejde med grønne forretningsmodeller baseret på bionedbrydelige produkter og genbrug. "

Direktøren hos Primo Danmark, Claus Lykke understreger også, at et fremtidigt mål er at blive CO2-neutral og hjælpe kunderne med at gøre det samme. Dette kan gøres dels ved at bruge plastik på områder, hvor stål og træ i dag anvendes.

Billeder


Pressekontakt

Fleming Grunnet
Bestyrelsesformand
  4017 9177
  4017 9177

Firma

Inter Primo A/S
Højbro Plads 6
1200 København K, Danmark


https://www.primo.com/

Modtag nyheder fra Inter Primo A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire