Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
07/08-22   -   Pressemeddelelse

Hvor går grænsen?

Midt i sommerferien var Aalborg vært for en international konference, hvor deltagerne søgte at udvide grænserne for byggekonstruktioner og strukturer. Målet er praktisk anvendelse i fremtidens arkitektur.

International Association of Structures & Architecture er en sammenslutning af forskere og praktikere, der udfordrer grænser for de fysiske strukturer, der anvendes i arkitektur med henblik på anvendelse i byggeri.

I juli måned afholdt sammenslutningen konference i Aalborg for et indviet publikum, som fik indblik i og inspiration om praktisk anvendelse af avancerede strukturer af forskere og praktikere fra hele verden, som her fik lejlighed til at udveksle viden og udfordre de gængse grænser for konstruktioner.

Praktisk muligt
Et konkret eksempel kom fra det danske forskningsprojektet Re:Shuffle fra Aarhus Universitet, som undersøger de beregningsmæssige arbejdsgange og konstruktionsmetoder, der gør det muligt for praktikere at designe og realisere strukturelt sunde og æstetisk tiltalende bygninger og bygningskomponenter. Og her fik forskerne en håndsrækning fra CLT Denmark A/S til modelbyggeri i certificeret CLT fra bæredygtig skovdrift.

- Vi har set en konstruktion skabt af de digitale muligheder og fået viden om de kæmpemæssige muligheder, vi har til rådighed i designprocessen, siger Per Thomas Dahl, direktør i CLT Denmark, som begrunder virksomhedens engagement i det teoretiske arbejde:

- Træ vil naturligt få en større og større rolle i forhold til miljødagsordenen, hvor træ som CO2-venligt og fornybart materiale allerede er på banen. Det er således interessant at få indblik i det konstruktionsmæssige muligheder i den bæredygtige arkitektur, som træ skal være med til at føre frem.

Kontakt:
Direktør Per Thomas Dahl, CLT Denmark, telefon 6195 3354

Billedtekst:
Digitalt design og CLT i en praktisk, smuk og inspirerende udstillingsmodel fra konferencen. Designet af Laszlo Mangliar, Aarhus Universitet, produceret af KLH Massivholz Gmbh og bygget af CLT Denmark A/S.
(Foto: Rasmus Hjortshøj / Utzon Center)


Billeder


Pressekontakt

Hjelm/PR
Mogens Hjelm
  +45 4029 9232

Firma

CLT Denmark
Meterbuen 3
2740 Skovlunde, Danmark

  +4561953354
  +4561953354

www.clt-denmark.dk

Modtag nyheder fra CLT Denmark på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire