Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
30/04-08   -   Pressemeddelelse

Aastra Technologies växer och når en större del av världsmarknaden genom köpet av ericssons avdelning för företagsväxlar

Idag tillkännager Aastra Technologies att köpet av Ericssons Enterprise Communications är fullt genomfört. De sammanslagna företagen kommer att arbeta under Aastras namn och varumärke. Det gör att Aastra Technologies nu är en av de allra största leverantörerna av
telekommunikationslösningar på den europeiska marknaden (speciellt i Norden) med stora marknadsandelar också i Östeuropa, Mellersta Östern och Afrika, Sydostasien (inkluderande Australien och Nya Zeeland) samt i Nord och Sydamerika.

Med den nya företagskonstellationen kan Aastra Technologies erbjuda både små och stora kunder lösningar för Internet Protocol Communication Servers och Unified Communications. En marknad som är uppbyggd av ett litet antal världsomspännande företag och där Aastra nu har en bra position för att kunna tillfredsställa det ökande marknadsbehovet för Unified Communications, röstkommunikation över Internet (VoIP) samt integrerade mobila kommunikationslösningar.

Aastras snabba tillväxt har möjliggjorts därför att man kunnat ge kunderna framtidssäkra kommunikationsslösningar som också tillåtit dem att gå över till IP-kommunikation helt i sin egen takt, allteftersom behoven uppstår. Man kommer också att stödja Ericssons framgångsrika försäljning genom att ge support till tidigare installerade produkter

– Aastra är hundraprocentigt koncentrerat på företagskommunikation, säger Tony Shen, President och co-CEO. Vi har redan en bra position som ledande leverantör. Med tillskottet av Ericssons verksamhet får vi en tillgång till de ökande marknadsområden där vi ser en betydande möjlighet för tillväxt.
Han tillägger, att nu när andra kommunikationsleverantörer brottas med svårigheter så kan Aastra Technologies istället visa upp en lång rad år med goda inkomster och vinster. Dessutom har man gjort många företagsinköp tidigare, man vet hur processen ska gå till för att sammanslagningarna ska bli så effektiva som möjligt.
– Nästa år blir ännu mer spännande för oss för då vi kommer att fortsätta att växa, avslutar Tony Shen.

***Aastra Technologies köp av Ericssons
verksamhet för företagsväxlar är i hamn***

Inbjudan till presskonferens, som också sänds direkt via webben, onsdagen den 7 maj 2008 klockan 15:00 – 16:00

Välkommen!
Köpet, som ursprungligen annonserades den 20 april 2008, är nu genomfört och du är välkommen att få bakgrund och framtidsplaner förklarade direkt av nyckelpersonerna bakom affären.

Presskonferensen hålls på Aastras kontor på LM Ericssons väg 30, Telefonplan, Stockholm. Se karta på:
(http://hitta.se/SearchCombi.aspx?vad=&var=LM+Ericssons+v%u00e4g+30)

Talare:

o Tony Shen, President and co-CEO of Aastra
o Hugh Scholaert, Senior Vice President, Aastra
o Gustaf Carlsson, President, Aastra Telecom Sweden AB

De kommer att berätta om:

o Nyckelfakta bakom köpet
o Hur Aastra Technologies planerar att integrera de två verksamheterna
o Vilka fördelar som inköpet kommer att ge Aastras kunder genom det utökade produktprogrammet
o Hur Aastra Technologies genom köpet kommer att kunna utöka sin närvaro inom strategiska marknadsdelar
o Den uppdaterade affärsplanen för Aastra Technology, för resten av år 2008 samt för tiden efter, både med hänsyn till marknadsfokus och tillväxt

Efter presentationerna följer en frågestund.

Hela presskonferensen kan direkt följas via webben genom att ni går till
http://media.fronto.com/streaming/aastra/080507/

Det går också bra att ringa in till presskonferens på 08 566 363 29. Frågor kan ställas både via webben och över telefon.

Frågor om presskonferensen besvaras gärna av:

Peter Lilja
Aastra Telecom Sweden AB
Telefon +46 19 20 53 00
Mobiltelefon +46 70 355 53 46
www.aastra.se

Det här är Aastra
Aastra Technologies Limited, är ett världsomspännande, ledande företag inom telekommunikationsområdet. Med bas i Concord i Canada så utvecklar och levererar man integrerade kommunikationslösningar för företag över hela världen. Med hjälp från Aastra kan så affärsverksamheter kommunicera och samarbeta mer effektivt. Lösningarna bygger på öppna standarder och omfattar IP-baserad, traditionell nätverkskommunikation med terminaler, telefoner, applikationsprogram och växlar.
Mer information om Aastra Technologies kan fås via http://www.aastra.com.

Pressekontakt


Firma

adServing International A/S
Købmagergade 26A, 4. sal
1150 København K, Danmark

  +45 33 28 41 41

http://www.adserving.dk

Modtag nyheder fra adServing International A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire