Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
07/04-11   -   Pressemeddelelse

Religiøse normer er uden betydning for borgernes ret til sociale ydelser

Beskæftigelsesministeren har i et samråd i dag svaret på, om det er acceptabelt, at kommunerne lader udtalelser fra religiøse ledere indgå i undervisningen i afsløring af socialt bedrageri og som baggrund, når kommunerne træffer afgørelser i sociale sager.

- Alle borgere skal have behandlet deres sag efter de lovregler, der gælder her i landet. Derfor er generelle udtalelser om fx religiøse normer eller tilhørsforhold uden betydning for borgernes ret til sociale ydelser. Det slog beskæftigelsesminister Inger Støjberg fast på et samråd i dag med Folketingets Socialudvalg.

- Socialt bedrageri er uacceptabelt, og der er grund til at have fokus på at bekæmpe svindel med vores skattepenge. Der kan indgå mange forskellige oplysninger, når det vurderes, om en person har ret til sociale ydelser. Men det afgørende er, at beslutningen skal hvile på dansk lovgivning, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg sagde også på samrådet, at kommunernes afgørelser om ret til sociale ydelser kan påklages til de sociale nævn.

Relevant information

http://www.bm.dk


Pressekontakt


Firma

Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K, Danmark

  72 20 50 22

http://www.bm.dk

Modtag nyheder fra Beskæftigelsesministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire