Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
31/10-16   -   Pressemeddelelse

Street Beat vender tilbage



Hvordan et 10-mands orkester bliver til et one man band. 80

Street Beat var et af firsernes populæreste partybands. Orkesterets kapelmester var den nu 56-årige Henrik Carlsen. De sidste par år har han brugt på at genindspille og omskrive de bedste numre fra tiden i Street Beat. Det er blevet til en musikalsk historie om bandet, der startede først i 80'erne og lukkede og slukkede i 90'erne.

CD'en er en hyldest til venskabet og musikglæden blandt de mange fantastiske musikere, der var med i bandet. Og en hyldest til de gamle spillesteder: Montmartre i Nørregade, Musikcafe'n og Vestergade 58 i Aarhus. Til fest og farver, funk og fantasi.

Selv om musikken lyder som et funky 10-mands orkester, er alle instrumenter sunget og spillet på keyboards af Henrik Carlsen selv, i hans lejlighed i Glostrup. For Henrik Carlsen kommer ikke ud og spiller sin musik live. For 13 år siden blev han ramt af sclerose og sidder nu i kørestol. Men alligevel har han med en stor portion stædighed formået at udgive sine personlige kompositioner på albummet "Street Beat Revisited".

Musikken er umiskendelig firserfunk, men blandet op med en mere nutidig produktion og en lyd, der er helt sin egen: Swingende, svedigt og groovy blandet med smukke ballader og masser af flotte guitarsoloer - alle sammen spillet på keyboard af Henrik Carlsen selv.

Som musiker har han spillet alt fra jazz til techno, jam og tyggegummipop og arbejdet med mange store navne - fra Cartoons og Tiggy til Cæcilie Norby og Werner Brothers.

I sin lange karriere har han oplevet at få sin musik brugt i reklamer for "The Simpsons" på nationwide amerikansk tv og i et stort australsk tv-show: "Australia's Got Talent". Hans musik har været hits i mange lande i Europa, i Japan og Mexico. Én sang er endda blevet oversat til og indspillet på kinesisk.

Desuden har navne som Cæcilie Norby, Nina Forsberg, Ann Louise og Charlotte Vigel medvirket i Street Beat, som denne cd er en hyldest til.

Cd'en indeholder 15 sange, der alle handler om tiden i 80'ernes mest funky rockband, hvor også navne som Jan Glæsel, Jeppe Kaas, Niels Macholm, Henrik Bolbjerg, Henrik Beck, Allan Gade, Søren Jacobsen og Bobby Ricketts var med.

Bandet fik flere singler udgivet i Storbritannien, og fik en livekoncert transmitteret i DR i den bedste sendetid. Ligesom en af deres koncerter blev sendt i landsdækkende svensk radio. Desuden lavede bandet i 1986 LP'en: Gaga Jungle Land.

Omkring 2000 fik Henrik Carlsen nok af livet som musiker og komponist og skiftede spor. Han underviste i mange år i folkeskolen. Men sclerosen satte en stopper for lærerjobbet, og så blev musikken hevet frem igen.

Henrik er bevis på, at man kan komme langt med musikalitet, stædighed og brug af internet og computer. Han viser også at man kan trods alle odds kan overvinde de mange besværligheder, der kommer af at være invalideret på livstid. Lige nu har han en drøm om at samle et nyt Street Beat, der kan spille den fede funk - bare med en anden keyboardspiller.

Udkommer 31/10-2016

Relevant information

Facebook
https://www.facebook.com/groups/138803193235148/


Billeder


Pressekontakt

Henrik Carlsen
  61667145

Firma

DiGiDi Digital Distribution
Gl. Kongevej 11, 4.
1610 KBH K, Danmark

  +45 27 89 18 14
  +45 27 89 18 14

https://www.digidi.dk

Modtag nyheder fra DiGiDi Digital Distribution på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire